Arlanda Aquathlon 2020

tisdag, juni 30, 2020

Då var det äntligen dags för lite race i form av Swimrun.

Och äntligen dags att testa på Arlanda Aquathlon som går i Rosersberg ut mot Sigtuna och tillbaka. 24 km löpning och 4,5km sim. Vet inte varför men jag har aldrig samma respekt för lokalt lopp som om man skulle åka långt bort. Det känns så mer lättsamt när det är i ens bakgård.


Jag team'a upp mig med Sara igen och vi är ganska samspelta eller så vi bara sådär: "Fan jag kan inte vara långsammare än den jäveln" men det funkar alla fall bra :).

Lördag morgon och vi var ett ganska stort gäng från Väsby som skulle köra. Nu i Corona tider var det jakt start och 2m lucka mellan lagen. Jag vela nog en 22 gånger om jag skulle köra utan eller med våtdräkt och föll på grupptrycket med köra den på. Sara tog utan, så vi skulle väl få se vem som var smartast. 
Innan start. Foto: Per Jonsson

 
Innan start. Foto: Per Jonsson


Första löpning iväg, full ös medvetslös. Jag gick väl la på lite för hårt. Sara sprang jämt och rök i linan några gånger som när man har en gädda på kroken och sen lugna jag ner mig och vi sprang bredvid varandra ner till första sim.

Första simmet är en jävla simning. 1700 meter 
Jag smattra på och Sara åker vattenskidor efter. Hitta några fötter som jag tänker att jag lägger mig här o vilar lite, simningen går skit segt. Sen får jag svårt att hänga med dom framför. Vi brukar ju endå simma om lite folk men nu vart vi bara omsimmade och mina armar var bara helt tvärstumma. När vi kommer upp från världens längsta simning så känns det lite värdelöst men skönt att den var över.  Jag har nog någon mental grej med första simningen även i triathlon. Simmar jag bra så känns det som jag ligger på plus och annars på minus. Man vill ju inte vara på minus. 

Vi hade 2 långa löpningar och en kort sim. Löpningarna gick väldigt bra för oss. Det var väl där vi drog om lite folk. Andra simningen var lika kass. Vi insåg ju sen att att när mina armar storkna så simma Sara på mina ben som gjorde att dom sjönk mer och vart lite moment 22. Så vi körde lite att Sara koppla ur linan efter nån 100m på simningarna så simma vi bredvid varandra resten. 

Genom Sigtuna gick det väldigt fort, men backarna i Munholmen var lite dödande. Tror det var löpningen efter som jag fick en rejäl dipp. Där kom ju såklart Per o fota oss, ehheLiket bakom är jag. Foto: Per J


Här nånstans börjar jag inse att jag underskatta loppet lite. Hade trot att vi skulle vara strax under 4 timmar. Men vi hade behövt slå många världsrekord i både löpning o simning om vi skulle fixa det. 

Sista långa simningen innan sista långa löpningen hade jag velat ha med mig häcksaxen. Jävla va grönt det var. Endå fräsht vatten inte som Norrviken som ser ut som Broccoli soppa. På sista simningarna var mina armar helt väck så vi körde inte ens lina. 

Sista löpsträckorna kändes det riktigt bra sen. Återhämtat mig och börja känna mig riktig pigg. 
Sara storkna kanske till lite här. Vi synca inte riktigt våra dippar denna gång. 

Sista simningen var 250m på papper alla fall, tror nog den var det dubbla. Men sen var det skönt springa sista biten in i mål. 


Vi höll på i 4 timmar och 18 minuter.
Jag underskatta loppet ganska rejält. Bitvis så trött att man nää det var inge kul. Men kom tillbaka, förutom på simningen. Idag var det inte kul nånstans. Men ibland har man dåliga dagar och ibland sämre dagar. 

Hade grymt kul allafall och ser fram emot nästa lopp för Flamingos. :) 


You Might Also Like

0 comments