Hallsta Triathlon 2019

måndag, juni 03, 2019

Race time! Efter man återhämtat sig från att fyllt i klass H40 på anmälan var man nu nära årets första race. Varje 5e år får man den där smällen sen blir det H45, H55, H60, Herrgårdens Ålderdomshem.

Men med ålder kommer rutin, synd bara att man inte använder sig av den. 2 dagar innan race gjorde jag inget. Ok dagen innan hade jag lätt feber 37 och sån fruktansvärd huvudvärk hela dagen.  Vart väl lite piggare till eftermiddagen då jag åkte första svängen till Västerås för Anton skulle tävla.
Han gjorde ett kanon lopp som vanligt, så himla kul att se. Han kan ta fram det där extra när det tävling, en annan plockar fram en påse chips istället.  För fira Antons seger vart det KFC på vägen hem. Vad är inte bättre än flottig friterad kyckling som uppladdning.

Hemma 21 tiden, och om 11 timmar jag ska till Västerås igen och Martin från klubben hämtar mig.
Sköljde ner en flaska Vitargo som kyckling bitarna har nåt att flyta runt i och sen ZZZ. Sedan upp 4 gånger för man blir så jävla pissnödig av Vitargo och man lär sig aldrig. Som den där sista groggen.

Raceday

öhhhhhh, känner mig undertaggad motsatsen till övertaggad för dom som inte räkna ut det. Men mår betydligt bättre än gårdagen.  Havregryns grött "Gundestyle" på race day! Det är sen gammalt, numera även jag.  Sen brummar Martin upp och hämtar mig och vi diskuterar våra krämpor hela vägen till Västerås. Kiss paus också, det tar ju mer än en timme dit.

Sen går det mesta på rutin, man gjort några race nu och inget speciellt här.
Transition Area Check! 

Uppvärmning nu och alla släpps ut på bryggan, ingen hoppar i. Jag hoppar först sen kommer alla följa efter! Nepp, bara jag tydligen som villl ner i 14-15 gradiga vattnet 15 min innan start. Om något jag lärt mig så behöver jag låååång uppvärmning speciellt i simning.  Martin övertala mig denna gång att jag ska lägga mig längst fram också. Lite ångest men körde längst fram längst till vänster. Jag ser mig själv mer som en överlevare än duktig simmare.

Hallsta Triathlon!

Simningen

Drar på sådär lagom, en kille simmar iväg förre, annars ligger jag i samma linje med dom främsta. Några kommer loss drar in mot mitten som en första klunga,  min plan är vara på deras fötter!
 Försöker dra in till höger för jag är väldigt till vänster, men har en jävla valross i vägen. Gasar om o drar in till höger men det kostar för mycket men ligger kanske 25m efter ganska jämnt. Observera att avståndsbedömningen är inte på MM när man ligger med halva huvudet under vattnet och viftar för överlevnad. Jag har bra puls och inte så andfådd men fan mina armar tvärslut. Kommer upp springer en bit (Jag promenera då, inte så jävla sugen på simma igen) hoppa i kör på men fan inte en chans att hänga med, inget flås bara armarna döda. En simma om mig, han inte inte göra mina Triathlon moves på den, så kommer en till med Orcas instegsmodell till våtdräkt och kör om mig och då bara WTF jag minst 2 modeler värre dräkt! Tog hans fötter men han navigera som ett blint får, kan tycka att han borde haft pengar över till schyssta brillor.  Sista biten visste jag inte och jag skulle ta det lungt eller simma om honom för hade vi jobbat tillsammans hade jag fått besöka HR avdelningen.

Simming 2a i Ag och 9 Total bland alla män


T1

Jag vet inte, det är min paradgren men inte idag. Det fanns inget, våtdräktjäveln fastna bara och nej bara nej, inte min Transition dag.

T1 Ut 2a i AG 9 totalt män

Cykel

Hade jag haft bilnycklarna hade jag åkt nu. Min lår var bara helt stumma jag låg där och körde under 200watt och benen skrek...vafan jag håller 30-40 watt mer på distans cyklingen i prattempo. Visst gick lite upp o ner och men min mjölksyra nivå gick bara upp. Sen körde jag fel i rondellen, det var just den boosten jag behövde. Jag hade ingenting att ge, det var deprimerande. Körde på för allt vad jag kunde. Varv 3 börja bli lite bättre och Sista och 4e varvet börja äntligen hända lite. Perfekt, kunde inte vänta ett varv till.. Snitt hastigheten var typ exakt vad jag haft på Ironman loppen. Snittwatten vart 223w (239np). Känns bra med alla trainerpass man plågat sig igen i vinter för detta. Denna vinter ska jag dricka öl istället. Vi pratar inget mer om cyklingen. 

Cykel Vet ej i min Ag men tappat till 25 av alla män

T2

Gick hyffsat smidigt han avnjuta en gel och fundera lite över löpar outfiten innan jag tassade ut för tortyr löpningen. 

2a i min AG och tog några platser till 22 bland alla män


När man glömt sin chips påse i T2!  Foto: Annelie Nord


Löpningen

Alltså snabblöpning är inte min grej, jag hitta helt enkelt mitt tempo och hoppades alla andra var sämre än mig. Det var dom inte.. Jag tänkte bara jag ligger på 5 tempo så är det ok. Men var nere runt 4:30 för det mesta. Jag låg väldigt behagligt här lite för behagligt för tävling, men jag kan inte springa snabbare än så utan omedelbar själv död. Så jag sprang här och bara hoppades på det skulle ta slut snart. Ska inte säga att jag inte vart trött, sista 3km var riktigt sega. Men höll ihop.  Fick tom springa om några på slutet. Men jag var faktiskt super nöjd med löpningen. 

3a AG och 30 bland alla män totalt 

När jag kom i mål, trodde jag hörde fel när speakern sa att jag var 3a. 
Det var jätte kul, det inte direkt så det sprutar podium resultat om mig. Andra gången jag kommer top 3. Olyckligtvis har dom loppen aldrig haft någon pall jag fått kliva upp på men kanske nån gång i mitt liv. Jag fick pris alla fall, en Iphone hållare till cykeln, vissa sig vara till Iphone 3, tydligen ingen som valt den som pris på väldigt länge... Nu ska jag ladda om för Linköping, först försöka få en penicillin kur för mina bihållor. Dom håller på tar död på mig. Inget som påverkar träningen, men bara så jävla trött på huvudvärken hela tiden. Sen blir det en hel del vila. Min främsta mål är ändå Ironman Nice i slutet av Juni. Och dansa snabbast runt midsommarstången. 

You Might Also Like

0 comments