Påskhelgen (veckan)

onsdag, april 19, 2017

Varit förädlar ledig förra veckan (och denna). Riktigt skönt när det endå är några röda dagar och få lite mer tid hemma med tjejerna. Man missar ju annars det mesta som händer på dagarna.

Förra veckan var jag jävligt sliten. Försökte på ett 4X4 pass på 270w som borde vara ca 90% av min vo2 normalt, men just nu är inte så inkörd på Tempo cykeln så det borde bli bra. Typ 2 min in på första så bara tvärt stumma benen. Hallå, benen! Vi kör faktiskt bara på 90%, fatta!  Under tiden vi försökte lösa våra kommunikationsproblem så vart det rulla genom pass.


Annars har det fullt hemma med tjejerna också. Nova har lärt sig att vända på sig. Det var skitkul, till att hon vänder på sig hela tiden och börjar grina för hon inte vill ligga på mage, hehe. Funderat på skaffa en kardboard dräkt och en rugg matta, "problem solved"! Ibland önskar dom kunde ha lite bättre synk, man kan tror att dom jobbar skift för trötta ut en ibland.  Jobbigast är Nova just nu som vaknar varje timme och vill amma. Tycker rätt synd om Jessica som inte får sova nätterna.

Ibland är det fullt upp.


Avslutade veckan med några sköna pass.
Lördagen tog jag med Gopro och bara stack ut utan nån tempo bestämd eller sträcka (ok, runt 10-15km). Det var jätte härligt, efter en mil var jag nära hemma men hyggligt pigg så skarva på och då åkte min Garmin fram och det var den friden. Men fick totalt ihop en skönt pass på 15km.


 Vid eds sjön i Väsby


Söndag skulle jag egentligen ut på Landsvägstur men minusgrader och snö så tycker jag inte det lät så lockande. Hatten av till dom i klubben som drog ut 10mil + i detta väder på landsväg. Istället drog jag och Malin från klubben ut på en MTB runda. Några favorit vägar på Järvafältet, Ängsjö, sen mot Sigtuna där Malin utbrister: Micke!!! Det snöar Horisontellt!  Det är ju härligt med vår!
Utom vädret vart det riktigt härlig tur som landa på 3 timmar.


Denna vecka kom Anton över.
Vi har hunnit passa på köra lite löpning 5km + löpskolning och massa påskäggs letande :)

Tisdagens löprunda


Han har även hjälpt till massa hemma. Och tjejrna trivs bra med honom :)Har passat på klämt in lite projekt på natten nu när man inte jobbar. Byggt om hela min automatiserings projekt. Hade allt + min "skärmtavla" på samma raspberry pi och det verkade dra för mycket ram på den. Så delade upp det på 2st raspberrys + skaffa en bättre antenn .Vart så jävla skillnad på räckvidd. Så löst sista bitarna: Imperihome på en padda i köket som kontrollpanel, ringklockan går till mobilen + själva plingplongandet är 100% också. Sen fick precis igång att mobilen plingar till när nån lägger in post i brevlådan :). Nu har jag några till saker att påbörja.

Notis i klockan  när nån plingar på :)


Sen har vi varit på Ikea och gjort om hela hallen + lite till.  Det verkar inte finnas nåt stopp på vad man kan göra om i ett hus. Och garaget är tydligen inte högprio ;).


Fått till några bra pass denna vecka.
En kort 5km runda som jag ville försöka pressa mig lite under 5 tempo bara för komma ur komfortzonen. Körde på 4.26 i snitt totalt och tog då lungt i början. Det var jävligt, då menar jag jäääävligt länge sen jag hade sånt tryck på löpningen. Kändes som jag studsa fram, har inte haft den känslan på flera år, kändes skit kul. Ska jobba vidare på det hoppas jag nu. Jag har visserligen nästan hållt det tempot på en halvmara tidigare men det var innan min höft paja totalt och kom bort från löpningen.

Ikväll, lite motigt skulle jag testa tempo cykeln och 4X4 igen. Sist gick det bajs.
Så ställde in det på 90% (270w) och körde på. Det gick bra. Nästa 3 körde jag på 306w. Det bland bästa jag gjort i tempo position. Min kropp är inte direkt gjord för tempo cykel. Så det vart bonus nr 2 denna vecka. Funderar på lägga av medans man ligger på top :). Mina bonus kilon har jag dock ingen ambition av att spara på. 

Nu blir det nog ganska lungt resten av veckan.
Passa på träna lite när Anton har träning bara.

Så får den där jävla våren komma igen snart!


 

You Might Also Like

0 comments