Ingen Stockholm maraton i år

tisdag, april 25, 2017

En av årets första lopp skulle vara Stockholm maraton. Mest som träningslopp men man vill ju göra så bra ifrån sig som möjligt. Jag vet att jag inte kommer springa under 3.30 i år. Så målet var att få ett lång pass under 4 timmar. Jag aldrig sprungit över 4 timmar och ska försöka hålla det så. :)

Insåg väl här om veckan att även om jag fått till betydligt fler distans pass än tidigare  (tack vare kompis Peter från klubben som dragit ut mig i början och klubbens distans pass) så har jag fastnat lite på 20km, har några på 25km. Men borde alla fall ligga på 25 och ha några på 30 för en fin resa i stan.

Sen insåg jag tränings tiden jag förlorar. Veckan till loppet går ju åt som laddning och veckan efter blir det inte mycket gjort. Då är 2 veckor borta. Sen är risken att jag drar på mig en skada betydligt större. Inte vara helt förbered, dra på sig en nr lapp och springa 42km. Känns inte värt en 3.40-3.45 mara tid. Inget jag skulle hänga upp i årets julgran.

Istället siktar jag ev. på köra Hallsta Triathlon (sonen siktar på köra på Lördagen så jag kan ju inte vara sämre). Beror på hur kallt det är. Man kan säga Hallsta var min första riktiga (körde Stockholm som första men räknas som prova på) tävling. Simma 50m sen skarp högersväng mot stranden. Tur att jag var så jävla långsam att jag såg att det fortfarande var en bakom mig så gjorde en 180 och fortsatte. Men huhh, Den och Vansbro och Jönköping brr och jag gillar överhuvudtaget inte sim delen.

Sen blir det Stockholm Swimrun med monsieur Nikklas, min livslånga swimrun partner.
Jag gillar verkligen det loppet, det är varierande och lagom distanser. I år ska jag få Nikklas att spurta också (Nikklas tankar "Yeah right" :).


Sen blir nog resten av loppen som planerat med Ironman 70.3 Jönköping som nästa (om inte hittar nåt litet mellan).

Fram till Kalmar ska jag försöka få upp min löp distans pass till 25-30 också. Lite skönare i sommar.

   Senaste turen.


You Might Also Like

0 comments