Min träningsmängd genom åren

fredag, april 14, 2017

Idag läger jag ganska mycket tid på träning. Jag tar en (ibland 2) vilodagar per vecka. Insett att jag behöver det mentalt för ladda om, inte för vilan eller kroppen, det fixar jag men utan den där omstarten blir jag bannas. Min tidigare coach gav mig träning varje dag och kändes bara som veckorna gick in i varandra och hade ingen belöning det var inga steg bara en loop. Söndag gick o sen bara börja om. Den stora fördelen var att han drog mig ur en flera år lång komfort zon jag hamnat i där utvecklingen var ca 0% fast jag tränade en hel del.

Många som tränar lite mer hälsosamt tycker ju 7-10 timmar i veckan året om är galet mycket. Men det har tagit några år för mig att hitta balansen och att få kroppen o tåla träningen.  När jag började träna hyggligt seriöst så var jag tvungen att ha varannan dag vila och efter distanspassen var det ibland 2-3 dagar. Min första träning med Wäsby mtb så låg jag o sov i hallen med jacka o hjälm på o allt, hehe. Jag vart totalt frånkörd så det stänkte om det men jag gav fan på att jag skulle ge igen och tränade själv flera månader innan jag kom tillbaka. Sen vart jag lite fast i sporten och gick till landsväg, löpning och nu triathlon men Mtb har alltid varit med i bakgrunden.

Ungefär såhär ser mina siffror ut senaste 7 åren:Tränings mängden säger dock inte allting. Staplarna ser ganska perfekta ut ökat lite varje år.
Men det ligger ett antal överträningar, överbelastningar, skador, mm där också. Intressanta är att förra året öka jag med nästan 100 timmar, i procent är det ganska häftig ökning.


Månad för månad, det största skillnaden på senaste åren är att det blivit jämnare.


Antalet idiot pass man gjort är ganska många också. Minns när jag var själv med Anton och det tog 3-4 timmar o lägga honom och envist skulle man hoppa på trainern efter midnatt för antagligen ett ganska meningslöst pass som mest störde grannarna. Men det var en mental seger "det går". Jag är inte känd för vara snabb men jag är jävligt envis :).


Sen jag fick tvillingarna har träningen gått förvånansvärt bra. "Soff passen" är borta och det blivit mycket mer hårdare pass. En bieffekt kan vara att jag blivit alltför effektiv. Lite naturlig vila som klämmer in sig här o där finns det inte tid med nu. Det lite minut planering varje dag. Så även om passen fallit väl in så har inte återhämtningen. Det funkar ett tag.  Nu har jag haft en mys vecka när jag varit pappa ledig med tjejerna. Enda att mina armar helt slut utan allt bärande, fattar inte hur Jessica gör det, hehe.  Motivationen börjar komma tillbaka, utom mina cykel pass igår när jag skulle köra 4or och mina ben la av på 2 min av första intervallen som en gammal Volvo motor som skurit sig. 

Resultaten då, har dom blivit bättre med mer mängd?
Jag gjort några av mina bästa lopp föra året. så ja. Men jag hade slarvat rejält med min löpning förra året för ge det en rättvis bild. Min simning var väldigt bra, cykeln var bra men sen på löpningen så var det katastrof.  Men slog PB på Olympisk och Ironman distans. Kom första gången någonsin på pallen, så jag var ganska nöjd. Jobbar en hel del på löpningen nu för nästa säsong. Det går sakta men säkert framåt :).

Ledig nästa vecka också, så tar den lite light också och hoppas vara på banan sen igen :)
Hoppas vädret blir bättre snart, ska cykla 10 mil på Söndag, kommer halvt frysa ihjäl.


  


You Might Also Like

0 comments