Recovery veckan efter Tjörn

onsdag, september 09, 2015

Lite nertrappning efter Tjörn, hade vilodag på Söndagen dagen efter. Inte för jag hade nån möjlighet att träna när man satt hela dagen i bilen också. Fast det vart en liten cykel tur med sonen på 5 km. Han börjar bli så snabb nu att måste fundera ut någon ny runda. =). Annars såg veckan ut ungefär såhär.

Måndagen drog jag igång med en löptur igen. Det var inget vackert löpsteg man studsa iväg med där. Fan va jobbigt det var att bara lyfta benen framåt. Fick med mig Jessica som sällskap på cykeln och vart ett varv på min standard runda på 5 km.

Lätt löptur. Foto: Jessica


Tisdagen vart det en kort 60 min pass på Trainern. Försökte ställa in cykel positionen lite bättre samtidigt. Satt i garaget precis vid dörren, men det var så grymt varmt, måste ställa dit en fläkt.
Kände mig som ett torkat russin efter passet då drog jag ändå i mig en stor flaska vatten. Kan tänka
mig blir rätt skönt på vintern där. =) Passet vart väldigt lugnt, några kortare intervaller strax över tröskel bara för bryta av lite.


Onsdagen vart första Simpasset inomhus sen våren (eller säkert plaskat lite nån gång i sommar).
Första passet innan jobbet också. Lite svårt att få till allt nu när man jobbar i Årsta men lyckades rasa in nån halvtimme sent bara. Lite flexande och flaxande blir det nog bra. Tung att simma inne första passen nu.

Onsdag kväll vart det mest mecka med gamla cyklar försöka få ihop dom för försäljning.
Man vill nästan behålla dom men lite svår motiverat att ha 2 st tempocyklar, hehe


Torsdag, Första simträningen för hösten. Jävla va tungt det var. Nu ska man simma fint också från att flaxa med armarna för fullt. Och inget som höll upp bena heller. Dom ska man tydligen sparka med nu också. Så mina glans dagar i vattnet för i år är över. Jag varkar få en grymt stor fördel mot många med med våtdräkten på.

Fredagen, Skulle ut och springa på morgonen innan jobbet. Det fanns inte en chans till det denna morgon. Jag var helt slut. Kvällen vart det ät ute i stan och gå på bio med Jessica. Skönt komma ut lite och förlänga helgen =).

Lördag, Jag och Jessica stack ut på en Mtb tur mot Sigtuna. Inte varmaste dagen direkt men jag skulle cykla i kortärmat och byxor. Efter en mjukglass i Sigtuna börja jag frysa som fan. Vart en ganska lugn tur fram o tillbaka. Väl i Väsby igen så skarva jag på en halvtimme och körde lite stig.

Efter middagen vart ut Norröver igen , hälsa på min mor. Och sen på kvällen hade vi lite gäster över och grillade. Nån flaska Cava kan ha slunkit ner också =).

Söndag,  Stora meckar dagen. Jessica stack strax innan 11 in till stan för jobb och jag studsa ut  till Garaget. Sista fixet på min gamla tempo hoj för en köpare skulle komma kolla på den. Mesta av tiden gick dock på skruva ihop min nya linje cykel. Vart väldigt nöjd med den.
Uppgradera hjulen till Zipp 404, vevpartiet till Quarq och växlarna till Sram red. Annars original.

Vid 3 tiden så gjorde jag ett break och åkte till Villunda hallen för springa med Nikklas.
Det regna ju konstant hela dagen så springa ute var inte ett alternativ.

Jag hade 8 km på schemat skulle vara lite halv lugnt. Det starta väl bra sen spåra det ut och jag vet inte varför jag skulle sprinta sista km.


Hastighets kurvan. Börja bra iallafall.


Efter vart det en snabb fika i centrum med Nikklas. Börjar närma sig Lidingö loppet för oss nu =)
Det blir nog det sista jag gör i år.

Efter Jessica kom hem så fick det bli en pizza till middag, ingen orkade göra nåt avancerat till middag idag. Nu började jag också känna av höften efter dagens löpning. Tror inte min höft gillar mina inomhus skor jag har. Tror jag har en tendens att subpronera i dom.

Den som skulle komma kolla på cykeln kom inte heller, så var lite onödigt att stress mecka med den men skönt att ah den klar iallafall.


Då var recovery veckan över och dags att börja köra på igen.  Blir nog lite extra fokus på löpning inför Lidingö nu.


You Might Also Like

0 comments