Race report: Tjörn Triathlon 2015

måndag, augusti 31, 2015

I Torsdags landade jag och Johan i Rönninge på Tjörn. Ca en mil syd om Skärhamn där loppet skulle gå. Men lite orutin så hamna man i fel by. Vi bodde visserligen jätte bra men matutbudet var en fullbokad fiskrestaurang och en sunkig pizzahak som visade sig  bli välbesökt av oss. Som tar var fanns det en Ica där =).

Tordagen, stack vi ut och köra en light 5 km löppass för få igång benen efter den sega bilfärden ner.
Så mycket mer spännande blir det inte, det skulle vara pizzan på pizza haket, oftast vet man vad man får när man beställer en capriciosa, nu visste jag inte vad jag fick! Men jag var hungrig.


Fredag,  Nervösa fredagen spenderades med en cykeltur och finjustera cykeln. Det enda jag gjorde var att höja styret 10mm för jag kände av nacken fortfarande. Sen brumma ner och hämta nr lappar och allt. Träffa på Hans från klubben och hans cykel hade pajat under transport ner, riktigt tråkigt.


Lördag, Raceday! Parkera strax ovanför T1/T2. Gjorde ordning cyklarna och sen en promenad ner till Simstarten. Mest nervös över blåsten. Blåste väldigt bra och vattnet såg lite oroligare ut än spelblanka Norrviken. Sen får man skylla sig själv att man inte simtränat på lite tuffare ställen.


Simning

Ställde mig ungefär längst bak, till vänster. Avvägde lite, då jag andas mest åt höger så är det skönt att "hålla koll" på allt. Nu var första svängen till vänster och jag ligger gärna i utkanten och simmar runt svängarna lite. Men nu fick det bli vänster hörn. Drar iväg jätte lätt och kände fort att det här känns bra. In brottas lite i första sväng och så drar jag på lite, nu är det bara högersvängar så jag ligger rätt, men av nån anledning så hamna jag på insidan igen, här ute var det som guppigast också, min tanke var att det var ju kul inget obehag eller jobbigt. Sen vart det simning in mot land och det blåste inåt så vi hade vågorna med oss. Man kände lite wiiii, och sen uhhh när man hamna i dalen av vågen. Så snackar vi inte några jätte vågor men kändes för en insjösimmare som mig. Simningen avslutades med gå uppför stegar, vänta mig kö där men det var ganska fritt.  Simning: 33.01 (14e)


T1

Allt var klart skulle rycka en gel , ta på hjälm o sticka. Kändes som det gick i slowmotion inget hände men kom ut tillslut. T1: 01:55


Cykel

2 varv där första delen var medvind. Det gick stundtals väldigt fort. Och det kändes bra, antagligen lite för bra. Höll mina watt och det vart lite för högt snitt watt när vi vände in mot vinden. Stora vägen med biltrafik var ju hemsk med den vinden helt öppet låg och tugga även när det gick nerför.
Vart skitsur när man ligger o gnetar och så kommer det en klunga glidande förbi, rätt värdelöst.
Jag kanske inte ligger alltid 12m (det e skit lång faktiskt) men ligger aldrig medvetet bakom nån och kommer jag nära går jag ut och om.

Jag hade svårt att placera mig vart jag var på banan, när vi börja närma oss massa folk så kan man ju räkna ut med sin tånagel att man är omkring varvningen i centrum av staden. Låg och pacade bakom en kille som körde bra tempo var ändå en bara bit bakom honom bit över 12m och han drog sen vänster i en rondell och jag följde efter.
Senare bromsar han in kraftigt, tänkte är han sur att jag ligger här, jag måste lätt hållt 12-15m lucka hela tiden minst , så skit samma drar om och 30 sek senare kommer jag till T2 *faaan* skulle kört rakt fram i rondellen. Därför han stannade innan, han insåg tidigare att vi kört fel.  Fick dagen' s  konversation i T2:

- AV cykeln!!!!!
- Men jag har bara kört ett varv!
*Tystnad*
- Du måste tillbaka till rondellen o rakt fram!
*Bajs*

Det står i PM'et (dom som lyckats hitta det) att man ska köra rakt fram i rondellen och sen andra gången vänster. Så det var klart mitt fel. Men jag visste inte vart jag var och lite blint körde efter han förre mig. Sen kan man tycka att funktionärerna borde fattat att vi inte lede loppet o vinkat fram oss eller en skylt varvning rakt fram, T2 vänster.  Men var ute på rätt väg sen (räkna ut att förlora ca 8 minuter där). Andra varvet gick det lite långsammare, både watt mässigt och hastighet. Börja bli lite trött och i medvinden försökte jag spara jag mig lite då jag visste att motvinden skulle bli hemsk igen. Och det vart den! Nu rulla jag korrekt ner  mot T2, men jag glömde "toffla" ur. Man kan tro att en som redan varit här en gång tidigare idag kunde vara lite bättre förbered, hehe.  Tid: 2.44 (28a)

T2

Här gick det lite smidigare förutom att jag fick springa i cykelskorna.
Tid: 1.52


Löpning

Jag fick höra att löpningen var backig men jävlar va backigt det var. Jag ville inte kolla på klockan o se vad totala tiden var för risken att jag bara skulle slå av ifall jag såg att jag inte skulle klara 5.30.
Sprang på rätt bra första varvet av fyra och tog alla backar. Varv 2 vart jag ganska sliten. Såg att det fanns salta fiskar tog en hel näve och stoppa ner i halsen, trodde jag skulle skita salta valar efter det.
På varv 2 fick jag gå i värsta backarna , jag hade orkat men gjorde det strategiska valet för kunna springa hela vägen annars. På Varv 3 vart det typ gå uppför nästa alla backar och krampen börja komma. Vid varvning till sista varvet kollade jag klockan och vart jätte glad: drygt 45 min till 5.30 gränsen det måste jag fixa! Började löka kanske lite väl mycket. Men nu låg jag väldigt nära krampgränsen hela tiden. Kanske 2 km kvar kom tanken jag kanske kan fixa sub 5.15...
Ökade lite men börja hugga i baklåret sänkte farten sen öka och fick sänka. Sista 500m var bara köra det fick hugga bäst det ville för jag skulle kunna göra struts hopp sista biten in. I mål hur glad som helst på 5.14. Jag hade inte ens den tiden i sikte. 5.30 var en önske tid.  Löpning 1.52 (19e) Totalt: 5.14 (23a).

Bild från löpning. Tack Hasse för Bilden och Hejandet =)


Så grymt härligt att avsluta säsongen med ett bra lopp. Dessutom flera bra lopp.
Förra året vart allt skit, gick bara sämre o sämre. Så nu är man motiverad för sätta igång för nästa säsong =)

Jag lärde mig lite saker, gjorde lite misstag.
Fel åkningen var dumt.
Jag missa 2 gel intag + saltstick.  Kunde nog ha minskat min kramp och någon dimp i energi.
Ha inte så bråttom att sätta på visiret på hjälmen, cykla iväg och lufttorka först. Saltvatten på visiret blir lite suddigt.
Kolla klockan och total tiden, ha lite bättre koll och lite mer förtroende.
Ta för mig på simning och ta fötter istället för simma själv en bit utanför. Kommer aldrig avancera i simningen annars.

Fått vila hela dagen igår, vart rätt mör efter långa bilresan.
Ikväll ut och springa igen =).


You Might Also Like

0 comments