Race report Stockholm Triathlon 2015

fredag, augusti 28, 2015

Den här uppdateringen har råkat hamna lite på is mest pga Tjörn och förberedelserna dit. Tänkte skippa den först, men tycker kul mest för egen skull att gå bak och läsa om sina egna upplevelser och vad som var bra o dåligt även om den kan kännas som inaktuell nu nästan en vecka efter =). Sitter just nu i Tjörn och dagen innan race igen. Jag påbörjar skrivandet från cykel delen. Allt känns ju lite annorlunda en stund efter.

Igår gick Stockholm Triathlon i ett väder som Stockholm gör sig bäst i: Sol och blå himmel.
Tillbaka där jag körde mitt första triathlon.

Vart tidig uppstigning (runt 5), drog i mig lite gröt och sen cykla till stationen för möta Åsa kvart i 6.
Nikklas möttes på vägen och sen väl inne lyckades hitta Stefan och sen ramla det in klubbmedlemar, skit kul =). Bäst av allt var att Jessica dök upp och lyckades se henne innan start =). Bara ett lopp hon missat sen vår 3e dejt :).

Hade lite ångest inför simningen, lite mer än vanligt då jag fick lite panik senast.
Så ställde mig typ sist på sidan och planerade att starta lugnt.

Simningen 

Starta väldigt lätt och fokuserade bara på andas lungt och inte hetsa upp mig. Körde lite vattenpolo sim i början men fick snabbt "öppet vatten" framför så borra ner huvudet och körde på. Fick en ganska bra simning fast tyckte den var väldigt lång. Drog ganska snett 2 gånger det var det mest spännande. Ångrar lite att jag inte låg mer på fötter på folk, men kändes bättre o simma i utkanten själv.


T1

Tycker dom borde haft nån vid trapporna när man simma klart, rätt vingligt stapla man upp och spurta mot sin plats. Vart förvånad när både Stefans och Nikklas cykel var kvar sen när jag sprang ut med cykeln sprang jag förbi Pontus i klubben, då tänkte jag att jag måste gjort en bra simning eller så satt han och åt en räkmacka innan han tog ut cykeln.

Cykel

Cykelplanen var "All IN", "fullt ös medvetslös", "in i väggen" etc. Problemet är att jag är en seg långdistansare. Min spurt är ungefär lika snabb som snitt tempo på 4 mil cykel. Men jag dundrade på
och Stefan kom ganska fort ikapp mig (han fick snabbaste cykeltiden så det var inget förvånande). Väntade på att flera skulle komma. Det var ganska gropig ch stökig bana, mycket upp ner och tighta svängar. Ganska rolig cykling, men det som blivit min bästa grej är nog bara ligga o mala. Var första loppet med min nya Cannondale Slice 2015. Perfekt för denna bana. Men jag kände att jag inte fick ut 100%. Gjorde nog en bra cykling och gav det jag kunde, kanske bara inte nådde det resultat jag ville ha men kände mig nöjd endå.  Vissa mål är svåra att sätta på denna bana är svårt att sätta viss kmh snitt. Jag hade lite snitt watt jag ville ha men min watt mätare ballade ur, fick massa "dropouts" så kolla på hastighet sen och det inte helt rätt på den banan.


T2

In och ut, inga konstigheter. Lång jävla Transition area. 800m tror jag den var. Springa barfota den sträckan kändes i fötterna.


Löpning

Plan: Köra jätte lugnt, inte slita ut benen inför Tjörn. Låg på ok tempo sisådär 5 tempo och kände mig lite trött och hoppades att jag skulle orka springa hela sträckan. När sprungit en bit och gjort några u-svängar så såg jag att jag hade: Mattias, Pontus, Mikael, Pontus från klubben efter mig. Tanke var att dom kommer snart om mig, mötte dom fler gånger inget hände (förutom mitt tempo som jag skulle hålla sket sig). Sen kom Mattias om mig. Jag haaaaaaakaaaar på... eller inte. Jag kör mitt tempo. Det var så grymt kul att möta så många från klubben och heja på dom och bli hejad på under löpningen. Och Jessica heja varje varv och Mattilda från klubben. Det ger så mycket.
Sista Km när jag inser att ingen från klubben kommer komma om så drar jag ner till min tänka tempo och försöker rädda lite av mina (nu halvsura) ben. Var kul att ha nån som jaga och jaga instället ligga döds sist och bara jobba mot tiden.

Tiden vart 2.28, mitt mål var sub 2.30 så vart jätte nöjd. Vart dessutom PB på distansen.
I mål väntade Jessica och Stefan som det gick lite snabbare för. Sen gick vi och kolla när resten av klubbmedlemcarna gick i mål. Sen ner hämta cykel och så lyckades vi landa på en ute servering för en välförtjänt Öl =).Målgång

You Might Also Like

0 comments