SM i halvdistans - Vätter Challenge 2015

måndag, juli 27, 2015

Nu har jag ganska färskt kommit i mål på sm i halvdistans (batteriet dog dock så fortsatt skriva hemifrån). Ganska snällt att dom höll öppet till jag kom i mål, och då gjorde jag PB också. Från med nu ska jag bara köra utomlands i varmt och regnfritt klimat!


Vi hoppar uppladdningen, det är bara 5 sidor ursäkter. Utsövd, mät och uppvärmd så tar jag er till simstarten.


Vi ligger där i vattnet och väntar på vattenstarten.

Leker Säl i mitten med oranga glassögon.

Simning

Starten går jag jag matar på.... i typ 50 meter sen får jag panik och börjar hyperventilera.
Jag får ingen luft och det börjar bli skit jobbigt. Bröst simmar fram och lika andfådd endå. Tänker
fan inte igen. Börjar kolla närmaste hjälp, en bit bort. Börjar bli en av dom sista (tror jag).
Drar en kalsup och det vart om möjligt värre. Lägger mig på rygg och flyter, nu kommer ingen bakifrån alla fall. Börjar andas lungt  och får tillbaka andningen, vänder tillbaka och kör igång igen, kör sakta och ökar. Lite innan vändning är jag i normal fart igen. Har en del att simma förbi, tänker lite skitsamma mest glad att jag kom i fas. Tiden vart endå 36 minuter. ok

Jag vet inte hur Jessica hittar mig i vattnet.


Växling 1

Växlingen gick sådär, efter den simningen var motivationen sådär, skyndar lugnt.
Tar på mig armvärmare och läger regn väst i ryggfickan. Tar en gel och sticker iväg.


Cykling

Jag fick höra dagen innan att det var kuperat, hade noll koll på det, lite dåligt av mig. Men hur backig kan en svensk tävling vara? Ehhh ganska backig. Cyklingen var i princip upp och sen ner. Där nerför var 90graders svängar, S svängar, mm. Visst några finna utförs körningar också. 

Banprofil.

Jag fick kämpa på ganska bra, hade mina watt siffror att hålla men med allt uppför så stack dom iväg lite, skulle jag hålla dom då hade jag nog inte ens haft styrfart, hehe. Banan var... inte speciellt trevlig nånstans. Tänkte efter ett varv: Det kommer bli ett helvete om  det börjar regna. Efter 2 varv gjorde det. Såg många krascha, och jag fega rätt bra. Hade jag varit lite fegare hade jag klivit av och satt på mig dubbskor och gått genom kurvan. Men på nåt sätt var det endå ganska häftig bana.  Kände mig ganska nöjd med cyklingen när jag kom ner till varvning. Hade dragit en 20-25 watt för mycket men inte så sliten.  Drog i mig 2 flaskor sportdryck, 3 gel och 3 kisspauser som kosta mig totalt 3 min enl. Garmin. Cyklade på 3.08Växling 2

Stressa inte direkt skynda långsamt. Efter stod jag i kö till bajamajan, det var lite stressande och onödigt.


Löpningen

4 varv med 2 vätske depåer varje varv. Som vanligt var planen springa till dom, gå igenom, osv.
Det brukar bli: springa till första, ta igen valuta för anmälnings avgiften, krypa till nästa.
Det höll på skita sig direkt, var så jävla andfådd så det inte var sant, höll på hoppa in i en telefonkiosk (ni som inte vet vad det är kan googla på det) och beställa ett astma test. Sen såg jag min tempo och jag väl rusat iväg lite för hårt.  Löpningen flöt på ganska bra sen, och vänta bara på det skulle skita sig. Sista varvet tänkte jag att fan jag kanske lyckas springa hela (utom genom vätske depån då).   Sista vervet var lite tufft men fick lite extra energi sista 2 km och det kändes bra. Väldigt glad att löpningen för en gångs skull funka bra =).  8 muggar cola och en gel förbruka jag. Sprang på 1.50.
Slusats

Välarrangerat lopp med förmodligen världens sämsta race meeting.
Val av sportdryck!!! Seriöst kunde nån dricka den skiten? Det var det äckligaste jag druckit.

Jag tyckte inte om cykelbanan men arrangörerna hade gjort banan proffsigt. Nerför asfaltskanterna var  det asfalterat mm. Alla skarpa svängar hade folk, mm.

Nu märktes det att det var SM, slutet av min löpning var det inte så himla mycket folk kvar ute.
Jag slog nytt person bästa men i resultat listan kom jag tvärsist,  20 min till näst sist. Lite trist att det är bara jätte bra folk som ställer upp i SM.

Vädret var en stor snackis, och regnet kom. Som tur var sent på cyklingen alla fall. Tyvärr för tidigt för dom som åkte i backen.
Nu bara ladda vidare mot Tjörn =)

 

You Might Also Like

0 comments