Väsby Duathlon 2013

torsdag, maj 02, 2013

Igår körde körde jag första "riktiga" Duathlon. Jag har kört en tidigare på Mtb och terräng löpning men jag körde inte så mycket fokus på växlingar eller något då. Lite kul också var det var detta lopp förra året som starta mitt intresse (och sabba min ekonomi) för Triathlon. "Nästa år ska jag köra det" och lite mer därtill har det blivit.

Klev upp tidigt på morgonen, vakna faktiskt runt 7 utan väckarklocka. Då hade vi haft grill fest hos mig också. Men med ett gäng Triathleter och cyklister som skulle träna eller tävla dagen efter så var vi nog klara innan många börja festa. Kan låta lite tråkigt men jag alla fall hade en grymt trevlig kväll och håller hellre lätt i glaset för dagen efter. Men en o annan vin flaska gick åt endå.

Jag skulle vara funktionär för barntävlingen innan och skulle vara nere på plats 10:30.
Passade på städa undan hemma och ta det lungt, jävligt skönt för en gångs skull inte behöva yra omkring stressad innan tävlingen. Rullade ner med bil och inkom strax efter 10.

När mina uppdrag var klara så gled tillbaka till tävlings området. Mötte upp Stefan och hans syrra Åsa.
Fixa dona med cykeln i TA, byte om och värmde upp. Dagens ångest var med eller utan armvärmare.
Stefan körde utan och han är världens mest frusna människa så jag skippa det. Bra måttstock. ;)

Loppet


Starten gick och man behöver inte fått nobelpriset i vetenskap för gissa att det skulle gå fort.
Men ryktet sa att det gick lugnare än tidigare duathlonet i år. Jag brasa väl på för all jag var värd vilket var inte så fort, med tanke på att jag endast tränat distans och snabbdistans i år så har jag väll endast sprungit lite fort på Premiär milen i år. Jag sprang nog om en person annars var en drös folk som sprang om mig. Jag hade det väldigt tungt, alla möjliga varnings lampor blinka, överhettning, slowdown, Olje varning, mm. Men tog mig runt 2 varv i nånstans kring 4 tempo som jag var väldigt nöjd med. Bannan var dock lite kortare än 5 km.

Växligen gick ganska smärtfritt, gjorde en flying mount som jag sett på TV. Fast min såg nog lite annorlunda ut. Som spela upp den i halvfart. Men gick betydligt bättre än när jag provade på tränings duathlonet nån vecka tidigare. Lärde mig nog en del där.

Cyklingen skulle nog säga gick bra. Det var en riktigt härlig känsla att dra om folk på tempo. På smack tempona brukar jag bara få uppleva att bli själv omkörd och det ser så jävl lät ut när nån drar om en. Efter vändpunkten var det lite jobbig mot/sid vind hem. Men körde nog in ett antal placeringar på cykelingen. Mina watt siffror var dock inget imponerande. Mitt första misstag var att jag hade snitt watten uppe i fönstret. Jävla va jämt jag trycker på. Nånstans borde polleten ramlat ner när man har samma watt nerför som uppför, men tog mig halva sträckan att inse det, hehe.

Andra växligen gick ruskigt bra, in ungefär samtidigt som en annan och var först ut.
Inte för det hjälpte något för den m... härliga athleten sprang om mig efter 20meter.

Löpning igen. Nu var det överlevnads löpning med ett varv. Hade ett gång bakom mig o en inte så lång. Gick på uber rött hela tiden, och nu efterhand inser jag vilket dåligt psyke jag har för tanken var det gör inget om en kommer förbi istället för helvete heller. Men jag höll undan hela vägen.

Var underbart lopp, med alla härliga klubbkamrater som heja, polare, mm.
Riktigt proffsig arrangemang.
Vädret kunde man inte klaga på (förutom lite blåst).

En riktigt bra dag helt enkelt.

Se om det blir några fler, dom här korta distanserna är inte riktigt min grej.
Jag hade nog hellre dragit ner tempot lite gran och kört 5st i sträck istället. Men grymt kul var det hur som helst.


Foto: Jeanette från TrihealthÅsa, Jag och Stefan. Vi verkar handla glassögon på samma ställe. Tur att det finns olika färger. Bilden har jag tjuvat från Stefans Blogg.


Väntar på resultat listorna ska komma upp.You Might Also Like

0 comments