Kungsholmen runt 2013

tisdag, maj 07, 2013

En lite sen race report, men den har alla fall hunnit svalna av lite. Inte för det riktigt gick hett till.
Vädret var riktigt bra, förutom den där blåsten som inte verkar ge sig av.

Efter läst genom DN inklusive alla bilagor, löst korsordet och sodukon så hade man nästan klarat av bajamaja kön. Då stod jag i den lilla kön vid dom bortre. Kön i dom i mitten ledde nog 2 tunnelbane stationer bort. Ok nog med skitsnack.

Stod ganska lång fram i fålla 2 med min klubbkompis Camilla. Satt tänkte lite taktik. Samma som alltid: spräng dig inte i starten, spräng dig inte i starten. Den är lätt, simpel och smart. Vet inte varför jag kan hålla mig till den. Exempel kan vara först över fältet på Lidingö och 3.15 på första km i Midnattsloppet.  Jag kom hem med nytt PB på 1000m alla fall, hehe

Starten gick ganska kontrollerat 4.20 tempo målet var 4.30 runt o tanken var att jag säkert tappar lite mot slutet. 4.20 funka bra men kändes lite för jobbigt. Var glad att det inte var ett mils lopp för jag hade inte kunnat gå fortare.

Fram till 8km höll jag en ca 4.23 snitt och kändes ok, var tungt och visste att jag skulle få släppa ner lite. Men vips lika plösligt som parkeringsboten sitter på rutan så tvärdog mina vader. Var nästan som springa på stumma underben. Kom på att jag testa springa med compresions sleeves på vaderna.
Stanna och rulla ner dom, efter ett tag som kändes det liiite bättre. Men det var som spräcka 0an i en hockeymatch, det gick bara mer o mer utför. Sista elva km var plåga, enda tänkte på under 5 tempo, under 5 tempo.

Sista km eller efter 20km 1.2 kvar så gjorde jag nån typ av uträkning att jag skulle kunna fixa sub 1.40 om jag la på ett kol. Drog på allt jag hade sista 200m lyckades jag klämma sub 4 tempo. Jag kan vara döende men endå plocka fram en spurt. Lite trist bara att man är så långsam så den egenskapen spelar inge roll, hehe

Slutsatsen, Jag får vara nöjd hade inte trott på mycket bättre tid innan. Men det aldrig kul att ta tvärslut.
Hade jag sprungit på den tiden o känt mig fräsh , hade jag varit nöjdare. Ska inte springa med compresion nån mer allafall. Hade hur som helt en jätte trevlig dag. Fick dock senare en huvudvärk från helvete. Hade lite ont i nacken innan men måste stelnat till mer och hela huvudet dunka från nacken upp i huvudet. Jag kommer tillbaka nästa år med lite mer fart. =)



Mina Km tider.




You Might Also Like

0 comments