Status uppdatering sen Kalmar 2019 och ojämna starten på 2020

torsdag, april 02, 2020

Varit lite dött på bloggen sen Kalmar förra året, mesta av intresse dog av då jag missade målet och sedan vart jag sjuk och borta några veckor.  Satte målet att dra igång bloggen April i år igen och nu är det April tydligen. Fast det känns lite som peta på en sovande kossa just nu, men som året sett ut lär det se ut så ett tag, så väl bara köra på och hålla igång.  :)

Efter saltat och slickat såren från förra säsongen så insåg jag att behövde sprita och plåstra om också men det sista som överger en är hoppet och efter jag tappa det så kunde man lika gärna börja om från början :)

Vad är kul och vad vill jag göra? Ironman är en fantastisk utmaning men inget jag vill göra just nu igen. Sprint och Olympiska loppen var det roliga förra året, samt saknar köra Mtb. Så då var det klart! Kommer bli kortdistans och Jönköping 70.3. Jag har någon form av hatkärlek till det loppet. Jag tycker den är fantastisk rolig och älskar uppläget och staden. Men den suger energin ur mig på alla möjliga sätt och jag får aldrig till det där. Som Lidaloop i Mtb , älskar loppet men lyckas fan aldrig där. Så man måste dit igen o igen o igen.

Tänker att vi kör "all in" när vi endå är igång och lite motiverad. Skaffar en coach också. Valet föll på Björn Rosenthal. Nu jävlar var man redo o börja!

Inte kroppen dock för jag vart sjuk 2 veckor precis när vi skulle börja. Först bihåleinflammation och när man väl orka sticka ut huvet ur fönstret fick jag öroninflammation. Man kunde ju nu alla fall läsa vad man borde gjort för pass ifall det skulle kännas bättre (det gjorde det inte).

Vintern rulla på riktigt bra sen, från November. Mycket fokus på löpning det jag var sämst på och fick ihop en hel del simning varje vecka också. Hade bra struktur och gick enligt planerna.

Slutet av November körde jag min första sim 100 X 100m med Micke Rosen. Det var lite sådär kul-trist. Väldigt roligt att ha gjort men skit tråkigt att köra. När man var där på 40st och hade 60 kvar.....
Gjorde ett helt ok lopp på Nyårsloppet, minns inte tiden för det var inget jag behövde skicka in till SOK men positivt kvitto ändå på löpningen att slapp krypa sista biten. Jävla massa lappande på byxorna annars. Så Januari började riktigt bra, kommer bli grymt år!

Men sen sket det sig i blå skåpet, faktiskt i alla skåp. Borde skaffa ett regnbågs skåp så kan bara skita i ett skåp, klart. Men jag vart sjuk igen och ska ju inte skylla på någon som mina små barn. Jag har ju bara varit såhär mycket sjuk tidigare när Anton var var samma ålder så vore dumt att peka ut några efter vissa väldigt liknande samband bara. :)

Samtidigt vart det väldigt mycket annat också. Pluggade nätverk och började matte kurs. Sen efter typ 3 veckors sjukdomar från o till så la jag ner det mesta. Det positiva här att jag lyckades landa ett nytt dröm jobb men det hade tagit en hel del energi också. Med alla intervjuer och inte förringa att det var skit mycket att göra på jobbet också.  Lyckades dra på mig högt bloodtryck och halsbesvär som vägrade ge med sig (Innan Corona kom). Så avsluta det mesta och la på sidan. Coachingen kände jag mig bara stressad av. Super nöjd med Björn som coach, och kommer definitivt i framtiden höra av mig till honom igen men nu vart för mycket med ett schema att följa efter jobbet också. Kändes fel att han ska lägga tid på nåt jag inte kunde följa nu också. Fick hoppa av matte kursen, inte min starka sida plus hamna långt efter, får bli nytt försök i höst igen.

När vi kom in i Februari typ där någonstans så tänker man Vabruari när man har små barn.
Första dagarna gick och tänkte vi kanske klarar oss helt i år. Sen var något barn sjuk vartenda dag resten av månaden! Om det inte var Alva, så var det Nova eller så Anton. Nova är jag mest rätt för. Hon kan vara lätt förkyld o bara titta på mig så blir jag det. Alva kan nysa mig i ansiktet och Inget.
Men vid det här laget så jag haft allt man kan ha i förkylnings / influensa väg så jag var immun och klara mig.

Sluta på It-Total slutet av Feb. Sen hade jag 2 veckor "ledigt".
Under min ledighet så skulle vi renovera köket hemma. Vi skulle blåsa ut det helt och göra helt nytt.
Tanken var att man kanske kunde klämma in 2-3 timmar träning varje dag och sen kanske bli klar med köket på en vecka så kan ha lite tränings läger andra veckan.  Efter en månad finns det fortfarande några små saker att göra. No Träningsläger!

Mars framåt måste endå säga att det gått framåt med träningen. Min form i Training Peaks var 97 precis innan jag vart sjuk och sista Mars var tillbaka på 97. Så man kan antingen se det som att jag lyckats ta mig tillbaka eller att jag tappat 2 månader.

2 jävla månader åt helvete......

Siktat lite på komma upp till 100 i form till Mallorca resan, som del mål. Nu vart det ju ingen resa och får gneta runt Knivsta med vintervantar istället men..... Nä kom inte på något positivt att säga om det. Fan va jag sett fram emot att åka dit.

Löpningen har dock skjutit som ett skott. Helt plötsligt var det som någon drog ur proppen.


Det har verkligen lossnat. Känns grymt kul. Känns lite som vinter satsningen har gett lite nu.
Ingen superlöpare, men drog av min 3e snabbaste halvmara på en tänkt lugn distans pass med telefon, gopro, väst, vattenflaska etc. Damma av den på 1.38. 1.33 är bästa jag gjort på Stockholm halvmarathon. Sen även en av mina bästa 5km rundor. Bara försöka hålla det här nu.

Cykeln är jag dock tyvärr efter på. Saknar kanske 25-30 watt. Hade hoppats hitta dom i någon dal i Sa Calobra' men vart inte det lägret av. Hade ca 100 mil planerat på Mallis, har man tur nu kommer man hitta en tunnbrödsrulle på Lundalivs. Säsongen startar senare nu så hoppas plocka upp småbitar på vägen alla fall.


Simningen har det blivit ganska mycket av, men jag är inte ett skit snabbare. Men jag tar mig fortfarande fram till andra kanten. Fördelen nu att jag kan simma "Min snabbt" betydligt effektivare. Kört långa sträckor säg 4-600m i min vanliga 200m tempo i samma ansträngning. Men jag kan inte simma 200m snabbare.  Men det lite enligt plan också att från April köra inte lika långt men hårdare. Mer mjölksyra pass hårda 100-200m och något pass köra längre intervaller.


Började nytt jobb i Mitten av Mars. Han väl vara där en dag innan vart hemskickad och jobba hemifrån. Tråkiga är att det finns inte så mycket jag kan göra just nu. Mest plugga på om rutiner , hitta runt i mappar etc. Börjar bli less på jobba hemma. Fördelen är att man slutar tidigt :), eller hemma tidigt.


Med Corona som härjar har ju allt blivit inställt på våren, och det alla undrar är ju när det ska gå över. När kommer första loppet gå mm. Flesta tror Juni är körd och ev Juli. Blir ju inte himla mycket kvar av säsongen då. Börjar spana lite på utlandslopp i höst.

Men det väl bara köra på och göra det bästa av det hela nu, och planera lite längre försäsong träning.


Formen senaste året. Hade väl gärna haft lite jämnare kurvor. 

You Might Also Like

0 comments