Race report Tjörn Triathlon SM halvdistans 2/3 Cykel

måndag, augusti 27, 2018

Efter en helt ok växling hoppar jag ut på cykeln.
Det här var grenen som funkat bra i år så såg fram emot detta.

Medvind ut så var tanken att försöka dra på lite så i motvinden hemåt kunna tappa lite
i fart. En 210 w i snitt var väl riktmärket för dagen.

Gick bra på vägen ut, men tyckte inte fick nån super skjuts av vinden, det biten var lite slingrig och skyddad. Men det rulla på helt ok, och kändes som jag höll en bra plan.

Visst Ironman tävlingarna är svindyra men bilfria vägarna är fan värt det.
Ok, bilarna störde inte så mycket, men i en av största nerförsbackarna står en husbil, en Mc domare snett bakom och annan cyklist precis bakom husbilen. så var ju bara ställa sig i kön till nästa korsning som inte var allt lång borta men man hade tappat all fart.

En mega eloge till Tjörn för Mc domarna, antingen punktmarkera dom mig eller så var det mycket domare ute. Minst 10 gånger vart jag passerad av en. Det tyckte jag var skitbra.

Men såklart så ska massa r#vh#l drafta endå. En grupp framför mig med 5-6st ligger o myser så kommer domaren upp och så ser man 5 st helst plötsligt frihjula. Jag var kanske 50-60m bakom men såg ingen kort komma fram (kan ha fel). Och dom orkar ju inte hålla farten själva sen så jag passerar om några av dom som precis passerat mig. Där tycker jag det rött kort direkt.

Man kan hamna i situationer som man kommer i draft zonen speciellt i uppförsbackar mm, men man kan se vilka som ligger och suger hjul o vilka som kör sitt race, någon kanske inte vill backa backåt tillräckligt snabbt efter blivit omkörd för man stirrar på sin watt. Då är 5 min helt rätt straff eller varning . Men medvetet ligga på rulle några mil o får 5 min är ju ett skämt.

Vägen tillbaka var som cykla in i en väg, helt öppna fält, raksträcka och så motvinden rakt i ansiktet.

Tror jag hade en bit över 36 i snitt innan kom in i motvinden och in till vändningen var jag nere på 34,4. Funderade om jag kunde köra på hårdare andra varvet men jag kom aldrig upp i 36 i snitt igen.

Andra vändan i motvinden var ju hemsk, och där dog lite min dag. Snitten bara gick ner o ner och visste att det fanns ingenstans o hämta hem det igen.

När vi svängde av "stora vägen" så var det ca 10 min sidovind och höll hastigheten där.

Var inte så jätte nöjd med cyklingen det finns normalt en växel till för motvinden men den fick jag inte med mig ner hit denna dag. Insåg att jag måste varit fruktansvärt sliten i Jönköping då jag låg på ca samma watt siffror och hade en puls på 150-155 och i Jönköping var jag uppe på 175 och körde.

Cykling är min roligaste gren, men kände ingen riktig nöje av det idag, var en del att ta sig igenom bara.

Cykel tid: 2.33 (misstänker lite kort cykling)
Placering: 11
Medelwatt:  207 (220np)You Might Also Like

0 comments