Race report Tjörn Triathlon SM halvdistans 1/3 Pre start & Sim

söndag, augusti 26, 2018

Uppladdningen

Jag hade väl inte den optimala uppladdningen, eller den kanske inte var så dålig men den var inte som jag tänkt mig. Inte mycket har väl varit det denna sommar. Försökt trimma in formen till Tjörn som var årets A race. Men det gick inte framåt, cykel ähhh ok, resten inte i närheten. Försökte allt och senaste 2 veckorna innan insåg jag det fanns bara en sak kvar att göra vila! 

Inte tänkt så mycket på att annat sliter på en än träning. Fortfarande relativt "ny" på jobbet och i princip varje kväll har jag några mail eller nånting fortfarande kvar att göra efter min mor. Jessica hjälper mig jätte mycket med praktiska saker men fortfarande beslut måste hit o dit. Det tar på en så sista 2 veckor fick jag vila och köra lite lätt uppstart helgen innan och lite början av veckan. Var sjuk veckan innan, helt utslagen och sov nästan konstant i 3 dagar.

Mot Tjörn 

Fredagen (Race på Lördag) åkte hela familjen ner tidigt på morgonen. Jag älskar att ha med familjen, fastän jag är lite stressad och kan flyga lite saker omkring mig så har jag gärna med dom. Speciellt när man bor i stuga, annars är det lite på gränsen vad mina nerver fixar innan ett race, hehe.  Bodde på fina Hav & Logi och hämta nr lappen dagen innan och det kändes ok, nervös, ont lite hör o där o känningar i hals mm som det ska vara. :)

Race Day

Ner med hela familjen mot start, det är cyklar, vattenflaskor, barnvagnar och 1000 saker till. Fick man med allt? Så mycket saker. Rätt nervös nu, har varit betydligt nervösare men en liten rutin ligger där o lugnar en. Man gjort det här många gånger nu. Men fortfarande är blåsten och rörigt vatten värsta biten, och här nere blåser det nästan alltid. 

Håller på och gör i ordning cykeln. Går ganska fort och letar efter chipet, inte här, inte där *börjar bli nervös* inte här heller SHIT. Ok jag gör klart cykeln sen får jag lösa det. Plockar fram gummisnoddarna för sedan fästa skorna. Åhh där e chipet! NICE!

Möter upp Rogo, Nikklas, och Jonas från klubben. Snackar lite sen går kollar in simstarten och sim uppgången. Det e lite vågor och tänker kommer bli tufft. En drös maneter på stranden också.

Dags att ta på våt dräkten. Tar av skorna och kastar in dom i väskan. Sen tänkte jag, vafan jag har ett sko fack i väskan lika bra att använda det. SHIT, cykelskorna är kvar!  Efter jag hitta chipet vart jag så glad att jag glömde cykelskorna. Vilket flyt att jag hitta dom, in till cykeln och satt på dom och sedan tillbaka. 

Värmde upp lite i vattnet och sedan sprang lite på land med Nikklas. Det var faktiskt skönt. Få upp lite puls innan.


Väsby starka trupp!

Tjörn Triathlon 2018 SM i Halvdistans!

Sim

Ställde mig som vanligt långt bak och till vänster då första sväng var till höger och ville få fri vatten.
Simma lite väl långt till vänster men hade fritt till första bojen och man drev åt höger endå.
Efter första bojen börja jag komma igång lite. Tyckte det gick lite tungt men det var tufft vatten. Mina armar var dock slut, kändes som drog i gummisnoddar, stanna upp o drog lite i dräkten utan det hjälpte. Vart bara på simmad.

Svängde sedan in mot Tjörn och försökte hitta fötter men det var helt omöjligt. Först låg jag precis bakom någon och 2 armtag senare var jag 5 meter bredvid. Kändes som jag fick simma mer åt sidan än framåt ibland och vips så var man mitt i smeten. Det var svårt och sikta men vi låg i medströms
eller sne medströms och försökte få in simtakten lite med vågorna. Efter vändningen närmast "land" skulle vi tillbaka till kajen och nu var det rakt mot vågorna.

Jag försökte att vara under ytan så mycket som möjligt, dvs jag sikta så lite som möjligt och bara försökte glida under vågorna och timea in vågorna med andningen. Det gick faktiskt skit bra och jag tyckte denna del av simningen var hur rolig som helst. Jag hade folk omkring mig så jag simma någorlunda rätt. Men det var jobbigt. Dom få gångerna jag försökte sikta in mig såg man typ ingenting. Men klev upp och kände mig ok. Ingen super tid men det var tufft idag.

Tid: 33:30
Placering: 7a (H35)Snart kommer del 2 Cyklingen

You Might Also Like

0 comments