Ironman 70.3 Jönköping Race report

fredag, juli 13, 2018

Ironman 70.3 Helsingör satt fortfarande kvar lite i kroppen. Men då hade jag vridit ut o in och kramat ur alla mina kritiska organ också. Min vad var ganska paj så efter taktik snack med CoachStefan så skulle försöka trimma in cyklingen lite och bara fokus på det. Körde mina pass och drog över förväntan på cyklingen och det kändes grymt bra. Sista veckan körde jag min vila, kolhydrats tömde och ladda. Sakna några strech pass bara. Mer än så kunde jag inte göra, enda var att det var en jävligt tuff vecka på jobbet. Men koppla från det fort när jag gick hem på Torsdagen. So kort amamnfattat "It's all good".


Jag åkte ner med Nikklas och kom ner rätt smidigt. Bodde på nytt hotell för mig (Vox) liten rum men jätte fint.

Jag fick sova vid fotändan. 

Det var förberett för oss triathleter, när man checka in:
- Det är ok med cykel på rummet!
-På Söndag öppnar frukost kl5!
Frågor på det? 

Det typ allt man behöver veta och att det inte är en rock konsert nästdörrs .

Dagarna innan var lite traditionsenligt morgon sim på lördagen, sushi till lunch, pasta till middag och kaffe på Waynes. Det är sen gammalt! Åtminstone sen förra året. Jag gillar inte bryta på koncept som funkar =). Tydligen var det något världsmästerskap där medelåldersmän jagar en läderboll som alla skulle titta på också. Ingen prata om det efter så gick antagligen ingen bra eller så vart det punka på bollen. 


Jag skulle inte direkt klaga på något inför loppet, hängde med världens trevligaste människor från klubben, vi hade det bra och kände mig laddad. Nu var det bara att köra.



Peppsamtal med supporterklubben hanns med också.



Race day

Warmup

Insim, kändes tungt, brukar göra det men körde 2 varv insim och fan va tungtdet var men det släpper väl. Drog min intend och sen ställde jag mig en bit bak i 32 minuters simkön. Stod där i nåt slags mellan läge varken taggad eller nervös bara va. Men nu kör vi gjort det här förut, börjar man kanske få rutin på det här nu?

Swim

Det gick så jävla trögt från första armtaget. Minns förra året när man närma sig mål ville jag köra ett varv till det var så kul. Nu knappt halvägs och jag ville att det skulle ta slut. Slet o drog i våtdräkten, kändes som den satt fel och som jag drog i gummisnoddar när jag simma. Hitta inga bra fötter. Kom upp och var bara skönt att det var över. Titta på klockan och tänkte det var länge sen jag simma såhär långsamt.

Tid: 33:06 Plats: 51

T1

Rulla väl på ok, skitlång löpning till T1 men gick ok. 

Tid: 04:49

Bike

Min puls var högre än normalt. Kände det och cykeldatorn bekräfta det.
Slätten hade jag jättebra driv men backarna var jätte tunga. Backarna brukar vara mitt ESS, men inte idag. Och det här var fel bana för inte ha en bra backdag. Slet mig upp för Huskvarna o led en del. Men rullande kullarna gick det bra. Hade ett snitt som jag jobbade hårt på öka. Fick kämpa en hel del i backarna och frihjula kanske lite mer än vad jag borde utför. Siktat på snitta 35kmh och lyckades precis på håret med det. Hade velat köra på 2.30 men det gick inte denna dag.

Tid: 2:34 Plats: 56
Snitt watt: 210, 229np.

T2

Den här var totalt katastrof. Behövde gå på toa och så hade jag min speedsuit.  Det var ungefär som se på en mask försöka krypa ur ett sugrör. Sen hade man en eleverad max puls och stress ångest och försökte kissa (Kom igen då för faaaaan).

Sen gick själva bytet åt skogen, fick inte ner hjälmen i påsen (Jag hade kommit på en jätte smart grej tidigare som var så dum så jag tänker inte ens berätta om den. Ledtråd är att jag hade kommit på en ny typ av knut), allt ramlarunt sen och allmänt läge där man stressar och inget går. Min näst sämsta Transition genom tiderna. Sämsta var Vansbro när jag kom in med dunkande huvudvärd och la mig ner o tog en ipren.

Tid: 4.21

Run

Hade riktigt ont i magen ut på löpningen. Det var egentligen ganska bra då jag fick hålla ner tempot lite. Låg o körde runt 5 tempo och hade det ganska ok. Lovade mig innan att jag skulle gå genom alla vätske depåer redan innan. Hade i minnet hur hemskt Helsingörs löpning var. Efter några Km och lite cola var min mage bra igen.

Löpningen gick faktiskt riktigt bra. Jag hitta ett perfekt tempo och jag njöt lite av löpningen. Jag funderade på öka lite tempo men höll denna gång till det som funka. Min klassiker är springa sönder mig och gå/springa sen.  Men min 5 minuters T2a och lite sämre sim så visste jag mina mål var ganska körda. Det var varmt, riktigt varmt. Testade is för första gången och fyllde dräkten. Gjorde ett misstag senare och drog lite i dräkten och all is åkte rakt ner (Ja, ni kan gissa vart). Vart några snabba kilometer där *ihhh kallt* *kallt* *kallt*.

Testa en gel och magen markera att det var dagens sista med en liten kramp som löste sig med cola o salt gurka på nästa station. Stack ut på tredje varvet löpning och det kändes fortfarande kul. Efter 15 börja benen bli lite möra men kunde hålla farten. Kommer in till stan för sista gången. Klock check: Sub5 - LOL, 5.05 - Nix, Pb 5.09 på banan - "Small chance of succes with great risk of cramping"!  Den tar tar vi!

La en riktigt lång spurt (läs: fartökning som endast kan mätas av labbinstrument i en kontrollerad miljö), ramlar in på  5.08 nice!

Tid: 1.51 Plats: 75

Totalt: 5.08.13 Plats 79 (Men 35-39)




Mål är sub 5 och kanske en top 50 placering men så länge det går framåt får man vara nöjd.
Måste ha lite att jobba på också :).

Det var en väldigt tung dag, cyklingen vart lite jaga snitt, simningen överleva men hade en trevlig löpning. Den ska jag ta med mig. =)

Nu är siktet på Tjörn och SM i halvdistans.
Lägger ribban på sub 5 där också. På vägen blir det några Mtb lopp också. Ska bli kul med lite annat också =)




You Might Also Like

0 comments