Årets första period avklarad

onsdag, januari 31, 2018

I år tänkte jag testa något nytt men inte direkt något unikt tränings upplägg.
Jag kör på i 3 veckor sedan har jag en vecka där jag kör lugnt med några vilodagar och sen recovery/underhåll pass, slappar vecka med andra ord.

Första 3 veckorna rullade på riktigt bra, jag har ingen riktigt plan vad jag kör i veckorna (lite grovt bara) ibland har jag 2 timmar, ibland en halvtimme så jag anpassar passen lite efter hur det ser ut hemma. Men hittills har jag fått in lite av allt. När jag vet att jag har tid så blir det oftast tröskel passen som tar lite längre tid, ett TC 60/120 pass kan man damma av på en halvtimme på lite bekostnad av nedvarvningen. Det som dock blivit mest lidande är min simning, den är lite svårare också då man måste åka iväg mm.

Januari månad är inte så himla mer spännande än såhär, man försöker hålla sig frisk. Känns som största utmaningen och sen sitter man o gnuggar sina pass, kollar vad andra kör och undrar hur fan alla kan vara så starka medans man tuggar på sin celleri. In på förra veckan när jag hade lugn vecka så fick jag grymt ont i svalgen och nästan täpptes igen, det betyder att snart ryker bihållorna för mig  och tänkte nu kommer väldens förkylning. Men efter 2 dagars vila så gick det faktiskt över. På slutet av 3e intensiva veckan var jag så grymt sliten och antar att immunförsvaret var i botten också.


Blivit många timmar här på MonarkenLagt om kosten för i år och försöker äta nyttigare och tagit bort allt godis mm (utom lördagar) och känner mig så mycket piggare nu. Det är bra roligare att ta en skål med glass på kvällen än knäckemacka med avokado men när man tryckt ner det så är man inte så glass sugen längre.


Har varit på Svenska Triathlon förbundets arrangör utbildning också.
Var jätte intressant utbildning och alltid kul att träffa massa folk från andra klubbar, byta erfarenheter och idéer.

På kvällen var vi ett gäng som stack ut och sprang efter arrangörs utbildningen.Januari har varit riktigt skit kall bitvis. Vardagarna är man mest inomhus det så mörkt och skit endå. Så på helgen vill jag gärna ut. Men när det är minus 11 så tar det emot lite. Vi sket i cyklingen den dagen och sprang i skogen vilket var årets bästa förslag hittills.


Gröna milen i väsby


Har varit sugen på testa Zwift och löpning så införskaffa en Wahoo pulsband som både har Bluetooth  (som jag behöver för ansluta till ipaden) och Ant+ (så jag kan ha den till mina Garmin enheter).

Zwift  på löpbandet. Numera står den högre upp på en ställning
bakom löpbandet så man slipper titta neråt.

Jag hatar när blåtands uppkopplingar strular, men när det väl funkar så gör det bra. Jag körde som sagt med Wahoo Tikr X pulsband som har steg räknare i pulsbandet. Hur det funkar får du fråga någon annan men det funka väldigt bra. Det var tillräckligt exakt för mig, om bara snubben på skärmen rör sig så är jag nöjd, inga resultat som ska skickas in till Guiness rekordbok alla fall.
Sen farten jag ska hålla vet jag ju vad som ska stå på löpbandet.  Jag tycker löpband är fruktansvärt tråkigt så detta gav ju ännu mer än cykla för mig (vanliga egna pass). Rekommenderas!Helt plötsligt försvann allt snö också. På gott och ont, slipper fundera på valla skidorna alla fall.
Men det öppnar ju upp för lite stig cykling igen. Fan va det är och cykla mtb. 


Ute i Ängsjö


Annars har det rullat på ganska bra, pappaledig på Måndagar och Fredagar.
Tog dom på sin första pulka tur i Januari också. Det höll på åka in på strava kontot som ett träningspass. Skit jobbigt att dra 2st på "tåg" sen när man kom till backen var man ju helt slut. Så ska man upp o ner.  Minns inte hemresan så mycket bara grov dimma när jag tänker på det.

Alva och Nova
Hoppas öka i watt på cykeln och fart på löpningen för hålla en lite motiverad nu under Februari som är så jävla tråkig. Förr förra året var jag till Gran Canaria alla fall. Hoppas dra en träningsläger nästa år när tjejerna blir lite större. Tror mest att ha nånting o se fram emot när det är som mörkast. Har satt nytt rekord i timmar för Januari alla fall med 40+. Så jag håller min kontinuitet även med lättare vecka :). 
You Might Also Like

0 comments