2017 års träning och tävling

tisdag, januari 09, 2018

Det sista om 2017 och sen stänger vi den boken.

Om vi vrider o vänder lite på allt fakta så vart det bra år. I träningstimmar så slog jag rekord med 470+ (ok, 471, men låter högre med plus). Strava timmar också, så det är i rörelse. Tidigare år sett ut såhär:

Det går framåt 

Vill man bryta ner det i månader:

Juni i år var väl den höga månaden jag haft utom 2014 med 14 dagar på Mallorca.

När barnen är riktigt små tar det dom inte så himla mycket tid, jag har ju fått tvillingar och det är lite hur djupt vill du gräva ner dig och sen hur förstående respektive du har. Sen förberedelser! Jag har hela tiden 2 set kläder hängande klart i gympapåsar i badrummet (en cykel o en löp). När jag får GO är jag snabbare än Batman på cykeln med 100 kadens. Jag hade gärna haft statistik på antalet sömntimmar dock. Det kan inte vara många och trots det har Jessica tagit det allra största lasset både kvällar (så jag kunnat gå simma tex på torsdagar) o nätter . OM mina tjejer får intresse för hästar eller liknande varelser när dom blir större ska jag muta en doktor till att jag har häst allergi!

Men nu skiter vi i träningen, den har tydligen varit bra på pappret och hoppas på få ut det vi vill ha ut från träningen: Resultaten!  Har man fått sprätta till på upploppet eller krupit runt med tungan hängande o lämnat snigelspår?

Måste säga att det gått rätt bra. Ironman Personbästa, Halv Ironman Personbästa, Svenska cupen (Olympisk) Personbästa tror jag resultatmässigt alla fall. 

Mest nöjd är jag med Ironman 70.3 (Halv) Jönköping och 5.09. Visst jag hade mål att göra den under 5. Men jag var inte där, det kände jag tidigt (typ ett halvår innan redan). Sliten och sov inget nätterna innan. Cyklade med näsan fylld med papper för jag blödde näsblod och drack hälften av vad jag skulle (här bara mitt eget dumma misstag).  Men jag hade bra känsla och jag hade kul, det var race till mållinjen och jag hade fan inte kunnat göra det bättre. Hela resan var grym med alla omkring från klubben också.

Efter målgång på Jönköping. Snubben bakom mig (Mustasch-Pontus utan mustasch) tar mig i allting (nog därför han ser så glad ut och hans fina sub 5 tid). Jag ska ta reda på alla hans svagheter och skapa en ny multisport av dom! Enda är besvikelsen ifall man skulle förlora då också.


Efter Jönköping vart jag sjuk och inte helt redo så körde jag Sätter triathlon (sprint) utan nån form av vo2 träning på hela året. Hade lika gärna bara hängt i dragkroken på en bil och släpat mig genom en mindre byhåla, så sliten var jag och ungefär lika kul tyckte jag det var. 

När jag väl kommit över min tuberkulos hosta som vara alltför länge så var det dags för Gävle Triathlon och Olympiska distansen. Lyckades klämma in en top 10 och var jätte nöjd med loppet.
Hade lite kass cykling och min cykel funka inte ihop med mig på denna tekniska bana som borde vara min fördel men tempo, carbonbromsyta, 120mm styrstam och 28 svängar per varv inte min grej denna dag. Men jag kriga för allt jag hade och löpningen gick bättre sen. Jag gillar när man har lite driv krav mot slutet och kan peta in växel till än försöka peta in tungan igen för snygg finisher photo.


Årets stora mål var ju Ironman Kalmar (eller det var motivation till hålla igång som stressades upp till årets mål och sen skulle jag sub 11 helt plösligt).

Underbar resa med familjen, kommer aldrig glömma den. Ska försöka glömma loppet.
Visst jag fick ett PB på 11.17, tiden är inget fel på men utförandet av loppet var ju katastrof.
En av mina stökigaste simningar, cykla som jag körde vättern rundan o satsa på en sub tid. Jag gav 110% för klara mitt cykelmål i den extrema vinden. Och när man väl fått byxorna in och ut igen så dom satt rätt så var man stekt. Aldrig promenerat så mycket i mitt liv, det känns inte som ett race. Visst kan man gå men kändes som det enda jag gjorde. Hade hellre cyklat en timme långsammare för ha sprungit mer men lite sent o komma på det då. Jag lovar nästa tillfälle gör jag det samma, samma sak varje Mtb lopp full ös i varje start,  så bara träna på bli bättre cyklist ;). 


Körde även ett Mtb lopp som gick lika kasst som vanligt, jag hatar den banan i Södertälje.
Som Lida loop så tänker jag inte ge upp, ska fan lyckas där, nån dag, kanske. Men det ganska kul under försöken också, typ nån vecka efter när man bra igen säg 2 veckor för lite marginal...Men jag har lite fler vertyg i min låda nu och använder dom rätt, står inte och hamrar med skjutmåttet och har lite tålamod. Tydligen verkar det här med vila vara nån het grej också :)

Så,  mot nya mål!

You Might Also Like

0 comments