Race report: Säter Triathlon

måndag, juli 17, 2017

Jag kört förbi den där Triathlon skylten i Säter så många gånger, men nu har jag äntligen fått köra ett triathlon där. Fast förutsättningarna var inte dom bästa. Legat brak förskyld hela veckan efter Jönköping och tvingat mig till ett 30min rulla genom pass på Monarken och sprang 5km med tvillingarna i vagnen.  Enda anledningen att jag åkte upp nu var för sonen skulle köra och jag kunde lika gärna ta med cykeln o köra själv också.

Anton körde först och jag var grymt imponerad, han var en av dom första killarna som kom upp ur vattnet i kategori "ett Äpple höga". Han hade krigat på bra. Sen cykla han riktigt bra, behöver bara lära sig växla lite bättre på cykeln. Löpning är hans starka sida och han tog hem en andra eller tredje plats. Riktigt stolt. Dom hade inte så jätte bra koll på resultaten där. Jag fick honom till 2 men han fick kliva upp som 3a. Resultaten var helt fel många klasser.

Efter ungdomarnas tävlingen kändes det som det dog ut lite, som när dom kör tryckar låten på krogen 01.50, eller som klockan är 01.00 på nyårsafton och man frågar ifall nån vill se när man skjuter sin raket. Olympisk körde direkt efter och dom skulle simma 4 varv på nån 375m bana. Bara efter ett varv så varva dom första och det vara bara virrevar med folk. Svårt o se vem som lede helst plötsligt vek nån av bara mot utgången.

Sen var det dags för mitt lopp:

Sprint motion. (375m, 20km,5km)

Tänkte ska bara ösa på den korta simningen och så START bang, Ingenting. Som köra ner en elvisp i skål med vatten, bara massa plaskande. Jag var så trött i armarna hade inget o ge och när jag kom upp ur vattnet fundera jag om jag skulle bryta eller inte, var helt färdig gick bara lungt och undra vad blocket avgiften är på triathlon utrustning. Men tänkte kör igenom alla fall.

Ut på cykeln och hade noll pulver i benen, det som tog mig fram var centrifugalkraften av mitt viftande med kycklingbenen och att jag drog i mig lika mycket luft som en jetmotor.  Gällde bara att sila myggen.

Andra varvet så fundera jag bara vad jag gjorde där. Ganska kuperad bana men för mig spela det ingen roll om jag körde downhill idag. Min resekompis Martin drog om mig här och fick lite vittring men orka inte hålla, Låg en 50m-100m bakom honom in till växling.  Växlade om honom ut och det är lite min parad gren.  Synd att det ofta bara är 0,1% av loppens total tid.

Fick stanna och justera skon på löpningen som gick uber segt. Då sprang Martin om mig igen.
Men innan jag drog ner persiennerna och stängde butiken så fick jag lite studs i benen och började öka in på  Martin. Kom närmare Martin när vi kom precis in på borta vändningen (på varv1 av 3) så tänkte jag att jag slår in dödstöten nu, antagligen i mina lår. Men fick ganska bara fart och kunde hålla den. Martin höll dock avståndet och jag fick ta fram en papppåse för mina nervösa hyperventilation vid varje vändning när jag såg att min avstånd inte öka fast min fart gjorde det.  Men rulla i mål alla fall och fick en 5km i 4.30 fart.

Kom in på 1.07 totalt (tänk på att det bara var halva simsträckan för vanlig sprint)

Bonus info:
Mitt snittwatt på 20km här var 201w och när jag körde Jönköping helgen innan 90km så var det 200w. Säger lite hur körda mina ben var.

Ute på löpningen (Foto: Anna.k)Fortfarande snorig som fan o hostig så försöker jag ladda för Gävle nästa helg.
Simma idag och kändes mycket bättre, sprang också men njaa. Lite mer vila kanske?


You Might Also Like

0 comments