Race report: Gävle Triathlon

tisdag, juli 25, 2017

Tredje helgen i rad som det är race, kände mig äntligen lite fräsch, fast sista delen av förkylningen som är kvar och vägrar släppa taget. Åkte upp med min kompis Nikklas från klubben och våra barn som skulle köra också. Denna gång skulle vi sova i tält, bara det kändes som ett projekt i sig. Grabbarna såg fram emot att tävla lite mycket som bo i tält, hehe.  Jag sov väl rätt ok, trots regnet och stack iväg tidigare då Nikklas var supporter och grabbarna skulle starta senare. Jag var på plats 1,5 timmar innan och gjorde mina vanliga förberedelser.

Hammertime

Simningen

La mig typ så långt till vänster som möjligt, var ganska glest med folk där. Starten går och jag får klämma mig förbi 2,3 st som starta framför mig o simmar långsammare, sen ser jag fritt vatten. Tittar upp lite och ligger ganska långt fram. Dom snabbaste ligger lite förre och mitt i simbanan. Ganska snabbt hittar jag ett par fötter och det var helt perfekt tempo. Jag simmade snabbare än vad jag skulle gjort själv och ansträngde mig mindre än vad jag skulle gjort själv. Tänkte jag försöker hänga på till vändningen och sen släpper jag.  Men vart att jag låg kvar fram till vi vek in i mini kanalen och där drog jag bara på till jag klev upp. Kände mig nöjd med simningen. Simning 26:41 (fick det till 1600m)


Cyklingen

Cyklingen var hal o teknisk. Min tempo hoj med 120mm styrstam kändes som köra ett hangarfartyg på en slalombana. Jag kom inte ur kurvona med nån fart. Sen tror jag det är första gången denna cykel fått åka i regn. Det typ kanske mitt eget fel.  5 varv körde vi, jag hatar köra mer än 3 varv men det gick ganska fort. Sista varvet var ganska rörigt då det var mycket folk ute på banan. Jag vart lite sliten av all igång drag hela tiden. Men kändes rätt ok cykeln. Gällde bara hålla sig på cykeln och fegade kanske ibland men hellre det än äta asfalt. Nästa gång jag åker till Gävle är det garanterat med linje hojen och mina Zipp 404 med alubromsyta.  Snitt watt: 214 (227np) och en tid på: 1.07 (fick bara ihop 37km)


Löpningen

Löpningen flöt på ganska bra. Hade gärna velat springa 4.30 tempo genom hela loppet.
Men låg på 4.35 - 4.45 tempo  ganska stabilt hela tiden. Tog min gel precis när jag planerat.
Glad att löpningen börjar släppa, nu var nog ganska sliten från cyklingen och alla igång drag.
Några mentala dippar men tänkte bara håll dig springande. Kom runt på 49 min (fick sträckan till 10,8 km) och snitta ca på 4.40 tempo. 

Kom in på en 9e plats och är jätte nöjd med det. Det är riktigt bra folk med på dom här loppen.


Ute på löpningen. Foto: Nikklas


Aton körde idag också. Jag blir ju mer imponerad för varje tävling han gör.
Han ramla in som 5a. Och det viktigaste av allt att han tycker det är skit kul. You Might Also Like

0 comments