Träning, Tvillingar och Ironman

tisdag, december 13, 2016

Nu har det nästan dammat igen här, oktober var sen sist jag skrev nåt.
Motivationen har väl varit sådär på skriva nåt. Sen finns det bloggar så det räcker och blir över om kvällens simpass, sina 4or, sin nya grattis Tshirt mm. Det har varit väldig bra höst för mig men ingen sådär speciellt. Bara gnetat på och det kan man typ sammanfatta med en höst inlägg :).

Träningen

Hösten träning har gått ganska bra. Min löpning, speciellt distans löpning är i bästa form på många år.  Mycket tack vare att jag och Peter i klubben har i princip kört distans löpning hela hösten (nåt jag inte fixat själv).  Men jag har ingen fart över huvudtaget. Det blir nog jobba med till våren.

Cyklingen håller i sig jag håller sommarens watt siffror +. Kör mycket zwift just nu, tycker det är skit kul. Men till våren blir det nog lite mindre zwift och lite mer strukturerade pass.


Simningen vet jag inte, simmar mindre än tidigare, håller väl ganska ok tider mot tidigare.
Dom jag simmar med utvecklas också så man märker inte så mycket framstegen på det sättet.
Men på tiderna så har jag alla fall inte tappat :)


På tal om simning så var jag och Anton och körde vår första Simtävling i helgen.

Anton förklarar vad "tomten" ska komma med i Jul för att han inte ska simma ifrån mig.

Väsby Simsällskaps KM. Det var rätt nervöst, mycket nytt. 
Anton var super duktig och fick lite mersmak, han är ivrig och slå sin tid. :)

Jag körde 50m fritt på 30.96. Det säger mig inte så mycket. Samma sak som om jag skulle springa 100m. Jag vet vad världsrekordet är med vet inte vad en bra tid är för en helg krigare. Symboliskt sett så ska jag ner under 30. Så lär bli några fler lopp för mig också :) 29.99 Så är jag nöjd.


Anton körde på 1.01 så vi bägge sagt att vi ska kapa den där sekunden till våren.
Det nog inte många år kvar innan han tar över familje rekordet.


Tvillingar

Nu kommer den spännande delen. Denna eller senast nästa vecka kommer vi få tvillingar :).
Spännande, lite skrämmande. Det blir 2st små som far omkring (kanske mest jag som far omkring i början). Men det kommer bli väldigt kul. Jag gillar det det är lite fart och händer grejer. Vist känns det lite trist att man får gå ner i träning och den biten, troligtvis inte kommer se solljuset närmaste halvåret, men när man håller dom i sin famn kommer man inte bry sig så mycket om det.


Ironman

Det vore väl inte riktigt mig om jag inte hade något halv dumt på gång.  Så jag anmälde mig till Ironman Kalmar 2017! Hela familjen ska ner Anton, Tvillingarna, Jessica och hennes föräldrar.
Det kommer bli skit kul (efter loppet säkert). Inga direkta ambitioner på komma under 11 timmar mitt mål egentligen men under 12 så kommer jag vara nöjd. Det svårt at säga nåt nu. Jag kommer gå ner i tränings tid frågan är om det blir 1/3, hälften eller 90%.  Men gillar att ha ett mål utmaning!
IM 70.3 (halvironman) Jönköping kommer dra av som träningspass och förhoppningsvis Stockholm marathon också.


Slutet av detta år

Se hur det blir nästa år nu. I år har jag slagit högsta träningstid på ett år nånsin. Jag alltid haft en rolig grej med att försöka komma upp i 365 timmar så det blir en timme i snitt om dagen i ett år. I år var första gången jag lyckades. Jag är en bit över 400 timmar nu och kommer nåt slå förra året (tidigare rekord) med nära 100 timmar. Det intressanta är att jag inte satsat så mycket på distans eller mellan mjölks pass. Mycket varit kvalitet.  Jag har en grej kvar jag vill fixa i år, ingen betydelse men en grej som kommer störa mig om jag inte fixar. Alla månader har jag 30h+ minst och det varit ett mål också minst 30 timmar per månad. Nu är jag på sista månaden lite mer än halva kvar har jag har 15 timmar kvar. Denna vecka kan jag alla fall klämma ut 5 till. Sen får man väll se när tjejerna kommer.  Sitta gnugga trainer på natten och "jävla bara 7 timmar kvar" skulle inte helt förvåna mig, hehe


Ska försöka minst 1-2 gånger i veckan uppdatera nu. Eller zzzzzzz
Dels tror jag det kan vara ganska kul efter några år och läsa själv vad fan man höll på med "vafan satt jag och halvsov på trainern mitt i natten för"... :)You Might Also Like

0 comments