Cykel Vasan + Weekend

söndag, augusti 15, 2010

Varit uppe i Sälen/Mora i helgen och bränt av Cykel Vasan.

Lämnade Väsby med G vid 4 tiden på fredag och brände alldeles för fort upp till Mora.
Jag höll i nöd handtaget hela vägen upp nästan. hehehe.
Väll uppe i Mora sprang jag och efter anmälde mig, sprang in i expeditionen lite världs van och eftersom man ser så vass ut så sa jag att jag ville stå i fålla 2. Dom nummrerna var tyvärr slut så fick stå i led 3 (som jag igentligen ska stå i). Men gick gick riktigt smidigt. Man vet vid vid vissa efteranmälningar så ska man visa leg. födelse bevis, pass, license nr, göra små grodorna mm. Här var det bara "show me the money".
Jag och G mötte upp P i Mora lasta in lite saker sen braka vi upp till Lindvallen i Sälen för middag.
Där möte vi upp Jn-Ja-Je och åt middag självklart vart det ett glas rött traditions enligt för min del.
M kom och hälsade på också som var i krokarna.
Efter middagen dundrade vi till stugan, packa upp, laddade, psyka varandra och gick la oss.
Det var jag, G, Jn, P, M som skulle köra.

Tävlings dagen
Lite smått nervös med laddad klev man upp. Kasta i sig gröten och laddade flaskorna.
Alla var ganska laddade, körde ut till starten och gick ut till våra fållor.
Jag och Jn stod i fålla 3 G i 4 (20) P & M 12an eller nåt.

Loppet
Jag brassade på för fulla muggar som vanligt. Det började med typ 2km uppför. Efter en km var mina lår så stumma så jag var rädd att dom skulle spricka, eheh. Satan va det brann. Men är det race så =)
När det planna ut kändes det ganska bra, låg hyggligt ut på första asfaltsträckan gick det satan fort och splittrades lite. Splittrades mer inne i skogs vägarna. Sen ut på andra tror jag asfalts svängen som var riktigt lång fick jag och 2 andra till en riktigt schysst igång drag. Vart en perfekt belgisk kedja och den gick som ett schweiziskt klockur. Kom precis ifatt klungan framför oss lagom till nästa skogsväg. Sen i skogen så bitvis sög marken fast däcken riktigt ordentligt. Man fick inte en meter grattis där.
Tror efter ca 60 km så körde Jn om mig och förlora lite motivation där, hade alldeles för tunga ben för haka på. Strax efter börja min mage o krampa o allt höll på bubbla upp och gjorde allmänt jävligt ont.
Takten sjönk rejält, fick inte ens i mig vatten men kunde trampa på med lite fart alla fall. Men tog jag i var det kört. Fick stanna o plocka av puls bältet för det trycke på för hårt. men jag lallade framåt, försökte på lite fart ökningar då o då. Mot slutet drog jag på allt vad jag hade när jag såg mål flagan. Det fick sona för efter när jag låt i backen kippade efter luft en kvart och gjorde så jävla ont. Roliga var att min polare G låg precis bakom mig när jag börja spurta, men jag märkte inte det.

Efter loppet var jag ganska besviken, mtb loppen går verkligen inte hem för mig. Har sån fruktansvärd huvudvärk också. Det var inte roligt för 5 öre. Banan var ju trevlig och så, men det var inget roligt. Saknade lite stök o sten, jag körde inte en meter med bakdämparen helt öppen. Känns motiverat att studsa omkring med hel dämpat då, eheh

Kvällen var vi ute och åt på en jätte trevlig Italiensk resturang, sen en avslutande öl i stugan o däcka man ganska fort. Söndag var bara packa och åka hem.

Var en riktigt kanon helg med hela gänget, och jag hoppas det blir fel.
Jag kommer säkert stå på den där jävla start linjen på nästa Cykelvasa också.


Lite bilder:

kommer snart, trött nu =)

You Might Also Like

0 comments