Har ni koll på era öron?

torsdag, december 14, 2017

Nästan alla cyklar har en del av cykel som faktiskt är gjord för att gå av. Det jobbiga är att denna del även är ganska unik för din cykelmärke & modell.

Jag tycker att man borde få ett växelöra när man köper en cykel, alla fall när man går upp i prisklass.
Många cykelhandlare har ett litet lager med växelöron men långt ifrån alla, kan förstå dom också att svårt att lagerhålla alla olika modeller som finns. Det vore ju väldigt dumt om alla använde en standard. Snart finsn det lika många olika som olika vevlager standarder. Ett helt annat ämne men hur många olika varianter av vevlager kan man igentligen göra?

Jag har personligen inte kört av så många, en på cyklocrossen bara. Så det inte så himla vanligt, men när det sker är det rätt surt, speciellt om det är precis innan en tävling och det tar en stund o beställa hem eller en klassiker att det går av i väskan när man flyger. Sen förklara tokstressad , för en spanjor att din "Gear ear is off" kommer inte göra saken bättre. :)

Jag samlat på mig en till varje cykel nu så är man säker, det inte så himla stor investering.
Barnen behöver bara återanvända blöjorna nån vecka. Nuddelmiddagarna börja dock bli tråkiga bara.


Här är en väldigt bra sida att söka efter din vad den heter, orinal nr, etc. Man även beställa härifrån.
Tycker främst att det är bra sökmotor och tydlig, sen bra bilder så man kan jämföra om man är osäker: http://wheelsmfg.com/derailleur-hangers.html


Sen kan man alltid ha med sig en univeral. Det är inte 100% men den tar dig hem (kan dock inte lova att dina ben gör det) och den tar knappt nån plats: https://problemsolversbike.com/products/drivetrain/universal_-_21655
Självklart har ju alla olika hjul på mtb men på landsväg funkar denna på alla utom diskbroms slirarna.


Sista tips är kolla hur rakt ditt växelöra är.
Gissar att väldigt många kör runt med lite snett öra.You Might Also Like

0 comments