Lidingö Triathlon

söndag, augusti 07, 2016

Idag hade jag premiär på Offroad Triathlon. Man skulle kunna säga tredje gången gillt då jag anmält mig tidigare 2 gånger till Xterra men aldrig blivit av.

Teoretiskt skulle detta passa mig perfekt men min mtb bakgrund.
Teori och praktik går dock inte altid bra ihop. Då jag praktiskt sätt saknar helt och hållet vo2 pass på hög intensitet, utan legat och gnuggat under tröskel timtal för Ironman istället.
Detta lopp var inget planerat, jag körde mest för Anton skulle köra och jag var endå där ute.

Nu är ursäkterna avklarade, så hoppar vi vidare till loppet.

Alla bilder är tagna av Jessica!

Simningen

Vi skulle runt en udde till vänster, så jag ställde mig längst till höger för slippa folk.
Hamna lite inklämd endå, men kändes ok. Brukar bli stressad av det. Det var en del vågor från båtar men fick ganska bra flyt mellan vågorna, nån kallsup  men tappa inte rytmen, det kändes skönt jag börjar bli bekväm, tidigare hade jag fått bröst simma och hämta andan.

Jag öste helt enkelt på bara, hitta inga ben alls att gå på men jag var lite utanför också.
Kom fram till första svängen och svängde, sen nästa till vänster igen och så var det en sista där alla drog vänster utom jag som trodde vi skulle rakt fram.  Svor lite under vattnet, tror dock jag bubblade mest för dom i närheten. Svängde in igen.  Jag hade jätte svårt att sikta in målet titta mest på folk framför, tyckte jag såg massa plaskande jätte långt fram och trodde jag låg långt bak.  Gjorde allt för simma ikapp en framför o ta ben sista biten men han drog lika mycket till vänster som jag drar till höger så det såg ut som nån gjorde ormen på cykel och vill skaka av nån bakom.

Kom upp ur vattnet och nån skrek du är 9a. Wow, jag aldrig varit 9a nån gång nånstans tidigare (ok, bmx tiden då, fast då var man bara 8 per åk). 

Foto: Jessica


T1

Normalt min paradgren gick inte alls så bra idag. Mina mtb skor är mer gjorda för se snygga ut än växla fort. In med foten och när jag böjer mig ner för knäppa skon så krampar baklåret, vips så ligger jag på rygg. En ninja swing och 2 sek senare står jag och ska sätta in andra skon, kan ju inte blir värre är förra och så krampar det låret också.  Efter jag avslutat alla mina ninja moves och bägge skorna är på ska jag dra en gel o ge mig av. Isotonisk gel, så det går fort, men jag sätter den i fel strupe, vart inte så fort.... Cyklingen

Iväg hostande, ner mot backen så märker jag att jag fått bodyglide på händerna och jag som har gripshift växlar på min mtb. Det var som leka fånga tvålen och man vill definitivt inte tappa den!
Vänster hand hade fått gel på sig så det greppa, då tänkte jag att lite sportdryck kanske kan kleta lite och spruta lite på handtaget och vart lite bättre. 

In i första backen och 2st drar förbi. Tänkte nu kommer väl hela paraden om med Musse pigg och allt. Det brukar vara belöningen för man simmar fort. Men jag körde på så hårt jag kunde och hoppades bara få komma så långt som möjligt innan jag fick första parkett på paraden. Första halvan på 2 loops cyklingen kändes tuff och mycket uppför. Andra halvan passade mig bättre och flöt på rätt bra. Lyckades komma ifatt 2 st och gav lite boost.

På andra varvet så vart jag omkörd av en igen. Cyclocross verkade vara the shit för denna bana. Jag låste nog inte upp min gaffel en enda gång. Mycket löst grus och hade nog velat ha andra däck idag.

Men jag tog mig runt hyfsat och var förvånad att fler inte kom om.
Kom in i mål som 13 eller 14.


Löpningen

Målet var väl att fixa en top 20 plats, men jävla va sakta min löpning gick. Kom ett horde med folk om mig och tänkte där rök min 20 plats. På andra varvet hade jag 2st bakom mig som flåsade och tänkte dom kommer säkert om men dom ska fan få kämpa för det. En sprang sen om men stannade och tog vatten och då passerade jag igen. Sista backen upp såg jag en till och gav sista över krönet och titta inte bak. 

Inne i mål som 18e man. Jätte nöjd med det. Horden som sprang om mig var nog en del från stafetten :).
Antons Triathlon premiär

Idag hade Anton premiär på triathlon. Efter lite miss i första växlingen (han hade ingen tshirt) så löste sig det mesta och han hade en jätte rolig dag. Det var mycket nytt och lärde sig nog en del till nästa :).

Innan start

Försöker coacha lite och inser strax att vi glömde tshirten

Men det löset sig :)

Första tri målgång

You Might Also Like

0 comments