Helg krigarens Vilodag

måndag, februari 16, 2015

Helg krigarens Vilodag

Vilodag, för en helgkrigare. Weekend warrior är korrekta namnet och kommer från engelska. Direkta översättningar är kanske inte alltid 100%. Ta tex  Smoothi, skulle det funka på gymet?
-Öhhh Leffe ska du ha en mjukis?? hmm näää
Ifall vi tar en shake då?
-Öhhh Leffe ska du ha ett skak? Funkar, fast kan misstolkas och risken är låg att det skulle användas då.

Coola grejer får ofta behålla sim amerikanska namn men jag tycker helgkrigare funkar ganska bra endå så vi kör på det. Om du inte fattar vad en helgkrigare är efter texten så http://www.justfuckinggoogleit.com/.

Vilodagen, dagen man ska vila och återhämta sig helt. Japp, om man är proffs eller nåt då.  För mig är vilodag en dag och göra allt möjligt man inte hinner med annars för man tränar. Så ofta består det av, städa, tvätta, diska, fixa trasiga lampan, kolla att man har en sambo fortfarande (lättast att kolla brevlådan 2 namn = sambo, passa på ta in posten samtidigt), dubbelkolla åldern på sonen (justera vecko pengen allteftersom (gäller hålla familjen nöjd)) , kolla om man har (levande) hus djur (finns det kvitto på den = mata den, inget kvitto = kasta ut den). Finns det tid, fixa hängränann. När man är klar med alla sysslor så är man nästan mer slut än ett riktigt träningspass. Men nu kan man köra. 

Vad gör man inte för leka proffs en hel (halv) Söndag.
Glida upp tidigt ta en espresso blicka över horisonten från köks fönstret (och ignorera hängrännan som lossnat halvägs) och tänka på hur mycket man hatar snö samtidigt som man hoppas det regnar nere på Mallorca.

Sen glida ut på gatan och småskratta åt motionären som tror den är proffs i sina köpta trek kläder samtidigt som man glider ner och rättar till kragen på sin team Lampre tröja. Man funderar ju om folk tror att man är proffs när man glider ner genom byn. Fast vid den här tiden är den enda man träffar den där bilisten som visar fingret och jag tror inte han bryr sig vilket Team jag kör för. Han kanske kör för nån konkurrent för han verka lite grinig.

Efter rundan med polarna så är planen att ta en dush och sikta på sova en stund efter lunchen. Men man har en partner hemma med ofta lite andra planer som undrar vart man varit halva dagen (man räkna ju inte in fika tiden när man berätta hur länge man ska vara ute). Man räknar av nån anledning aldrig med att man går in i väggen heller trots det händer mer än sällan.

Det man tänkte tidigare var att,  "lätt att jag fixar eftermiddags planerna + min cykeltur". Vi ska bara köra distansfart och jag e ganska vältränad. Sen vart det lite skylt spurter och man råkade vägga totalt (surprise!!!). Händer den bästa.

Därför har Redbull slagit igenom. Max effekten från en red bull varrar ca 10 sekunder. Så gäller få i sig dom med en jämn ström. Ska man text ut o storhandla och du blir tvungen att slänga upp ett flak tomma redbull på bandet och kassörskan tittar på dig konstigt så är det bara säga: Jag e cyklist! (inget mer, ingen bryr sig om du väggat och förresten så väggar inte proffs så helt enkelt bryr sig ingen).
Hade du föresten köpt en sportdryck som hetter: Röd Tjur?  (bara namnet skulle hamnat på wadas doping lista)..

Men när man väl får slå huvet på kudden så är man rätt nöjd med dagen och kroppen är tvärr slut.
Enda problemet är att man inte kan somna efter all redbull och man vet att Måndagen kommer bli en väldigt låååång dag. Men snart är det vilodag igen!

Inte idag som tur är =)


Min Son! Han har lärt sig allt jag kan!
You Might Also Like

0 comments