2015 fick inte den start jag räkna med

fredag, januari 30, 2015

Kändes riktigt skönt att avsluta 2014 som var ett ganska skit år tränings och tävlings mässigt.
Något måste väl gått bra, kan väl inte bara vara skit?

Jo tydligen, person-sämsta på följande discipliner: Halvmarathon (Göreborg), HalvIronman distans (Vansbro), Mtb (mörksuggan), Ironman distans (Köpenhamn).  Jag menar verkligen personsämsta också inte det året utan min debut på dessa distanser har varit snabbare!

Ok, om vi gräver riktigt djupt ner, lite solsken, regnbågen ovanför oss och en lätt havsbris som slår en i ansiktet och tänker: Stockholm tunnelrun på 47min var jag nöjd med. 5 min efter min Pb som jag inte riktigt nöjd med, Men med årets förutsättningar så var det ok.. Hade det dock varit något år tidigare så hade jag kastat skorna och gått hem barfota. Jävla långsamma skor!!

Det är alltid utrustnings fel, konstigt nog. Undra vad min utrustning tänker om mig? "Snälla släng mig i containern hellre än låta den idioten förnedra mig igen, min polare från fabriksbandet vann VM i triathlon och vi är från samma batch så inte direkt fel på mig *assh##e*".

Men tillbaka till ämnet så avslutades 2014, skönt med en ny start.
Nu jävlar, jullovet ska jag kickstarta 2015.  Som alla dom här (___) som tror att det ska ske nåt magiskt bara för det blir nytt år, så var man riktigt förväntans fullt.
Men det sket sig... Ganska rejält.

Vart dålig första veckan med en riktig jävla förkylning och sen lika säkert som en försening på SL när det snöar så satte det sig i mina bihållor.  Även om jag är expert i området så glider man runt några dagar innan man inser det. Sen blir det penicillin 10 dagar.  Och där rök hela Januari typ.

2014 vart så besviken med bara 17 timmar träning
pga skador mm. 2015 = 4 timmar *yaaaay*


Jag är lite mer besviken nu än tidigare, hade sett fram emot 2015. Någon gång måste väl skiten ta slut. Dom senaste 3-4 åren har skador och sjukdomar ganska mycket avlöst varandra. Och man börjar tappa glädjen med göra det man älskar. Nu är tur att man är så jävla envis annars hade jag börjat spela schack eller pingpong länge sen.

Diskuterar med olika personer och kommer upp "när jag var som bäst", "när jag var bra" .
Låter jag jag gjort mitt, jag vill bli bättre än vad jag var då, nu känns det som jag stora målet är ta sig dit jag var 5 år sen. Betyder det att jag förlorat 5 år?

Som gräddmos på det hela har jag dragit på mig 9kg extra dövikt. Troligtvis pga att jag slutat snusa.
Sen kombination av minskad träning. Känns skumt hela mitt liv har jag försökt gå upp i vikt. Mitt rekord var 72kg då gymma nästan bara ett år 7-8 gånger i veckan. Nu är jag uppe på 79,5. Och det är inte muskler tror jag. Den sitter på magen och har lite svårt att spänna den och om det skulle vara en muskel så har jag lite svårt att förstå meningen med den även om det skulle kännas bättre. Om nån kallar mig tjockis kan jag säga att det är muskler :).

Men nu är det 2015 och som alla stjärnstoft fantaster och mirakel jägare får inse är att 2015 stjärn raket inte gjorde någon nytta och man få åter igen lyfta på röven och göra något själv om det ska hända något.

Min plan så länge.
Den heter "Det kommer skita sig alla fall men jag måste hitta på något"!


 • Slutat snusa helt ingen nicotin / nicontinfritt snus eller nåt.
 • Dragit ner rejält på godis bullar mm. (mest pga jag gått upp i vikt så mycket).
 • Regelebunden besök hos kiroprator (ibland mot hans vilja).
 • Jag spritar händerna så fort jag ser nån misstänksam. (Haft tanke på sprita ner folk som ser förskylda ut, men det finns nog lagar mot sånt) Sen tror jag inte jag får ta med min flaska till häktet och jag vet inte hur bra hygien brottslingar har. Så det blir Fail hursom.
 • Röngtat bihålorna
  Betalat 200 av min kära pengar som var ämnade åt nån meninglös pryl som nya rotorblad till min mini quadcopter (läs mini med sorgsen ton) efter jag blivit rädd när Jess fräst till för jag flygit "för nära hennes hår" fast jag haft full kontroll och flygit in i taklampan så bladen skadat sig.
  Hur som så får jag svar nu av läkaren som ringer:
  - Du har infektion i bägge kinder fortfarande.
  - Ok *vill veta åtgärd, skiter i vad jag har*
  - Det lite mer svullet i vänster sida.
  - Ok *ååååååtgärd porfavor*
  - Ser ut som din röntgen från 2012 fast lite mindre
  - OK *jahop, jag gått runt med skiten 2 år, o vad ska vi göra*
  - Fortsätt med din nässspray och ta mer vid behov.
  - WTF, Jag går på den jävla nässsprayen året om redan!
 • Nu efter min senaste bihålle inflamation har jag äntligen fått remiss och ska träffa en Öron, Nos och hals specialist. Så jag lät punkten innan vara och tar upp det nästa vecka. Min stora förhoppning är att specialisten ska hitta något och kunna hjälpa mig med mina bihållor.
 • Dragit av start gasen. Full ös medvetslös har lagts ner. Mestadels för jag just hamnar medvetslös i sängen varje gång jag startar. Det är lite som ha en sportbil som går 0-100 på 4 sekunder och man vill testa det på parkeringen. Det kan bara inte sluta bra.
 • Äta nyttigare mao mer grönsaker och försöka dra ner på halvfabrikat.
 • Få i mig ordentligt med grejs efter träning för minimera att bli sjuk.
 • Inte druckit nån alchohol sen nyår. Utom Sangria när vi åt tapas ute en gång och nåt glas rött hemma och en öl när vi var på Thai resturangen. Kan bli en liten whiskey ikväll.  Men det är så små mänder så jag tror det har dunstat av mellan det lämnat glaset o nåt min mun.

Så som bilbärgaren sa: Nu kör vi!
Må hälsan vara med er under 2015.You Might Also Like

0 comments