Xterra träning på gamla meriter

söndag, juni 08, 2014

Idag var jag ute i Hellas och körde träning på Xterra banan som anordnades av Xterra Sweden och Team Snabbare.

Har ju inte rört på mig så mycket senaste veckorna så var ju inte i högform. Var sprang (läs: kröp) igår kväll för känna lite på benen, Jag känner nog efter för mycket....

Tog tåget till Stockholm Södra, och sen med hjälp av Google maps så skulle jag ut till Hellas.
Gick ok i början, sen blanda den mellan cykelvägar och bilvägar, fick en sightseeing av Hammarby Höjdens bostadsområde. Värst var grus vägarna i skogen, tror gpsen hoppade lite. Uppför en backe, sen visar den att jag skulle ner o vänster, åker ner, så säger den upp igen, åker upp så vill den ner.
Telefonen fick nästan åka ner själv denna gång... Fortsätter och tillslut  kommer jag fram.Skippade simningen, eftersom jag varit sjuk så skippar jag det gärna några dagar till.
Dom körde lite simstarter, och sen hela banan (kommer vara 2 varv sen). Såg kul och kände att jag behöver verkligen börja köra öppetvatten snart.Sen vart det mtb, som borde vara min paradgren, inte för jag var nån världmästare direkt, men tog mig fram rätt bra i skogen. Mina gamla Meriter verkar inte gälla fortfarande. Fegade rätt mycket och studsa omkring lite väl mycket. Värst var väl mina lår och flåset, efter första backen (ok, den var ganska rejäl) så var mina ben som pasta kvarglömt i kokande kastrullen.

Banan var betydligt mer tekniskt än vad jag trodde den skulle vara.
Benen värkte, lugorna värkte, och ryggen påminde om mina missade core pass men det var så grymt kul. Jag gillar verkligen triathlon, men sett på träningen så är ligga 15 mil på en tempo cykel dödstrist.
Men tänker dock inte ge upp Ironman tävlandet, men kommer hoppa in i skogen lite mer och det behövs verkligen. För övrigt så är det grymt bra intervall träning.

Jag skippade sen löpningen fast än jag väldigt gärna hade velat varit med. Tiden var lite knaper, men egentligen var jag helt slutkörd och tänkte bäst att ta det lite lungt.


Var en väldig trevlig dag, rolig cykling och massa trevligt folk.
Försöka komma ut en annan dag o testa löpningen och kanske simningen :)

Hemvägen, körde jag längst med vägen ut, gick betydligt snabbare då...
You Might Also Like

0 comments